Nieuwbouw

Afgerond

Elara - Maanplein

maanplein nieuwbouw

Staedion vindt het belangrijk dat er voldoende betaalbaar woningaanbod is in Den Haag. Daarom bouwt Staedion, samen met ontwikkelaar Brecod, 140 sociale huurwoningen aan het Maanplein. Zo zorgen we ervoor dat mensen met een bescheiden inkomen goed in Den Haag kunnen wonen.

Eyecatcher van de Binckhorst

Aan het Maanplein in de Binckhorst wordt gewerkt aan de herontwikkeling van het voormalige KPN-kantorencomplex naar een aantrekkelijk, levendig gebied voor wonen, werken en (recreatie)voorzieningen. De vrije sectorappartementencomplexen zijn bijna allemaal opgeleverd en bewoond. Met het nieuwe woongebouw, genaamd Elara, voor sociale huurwoningen zorgt Staedion voor een gevarieerd woonaanbod. Het complex wordt gerealiseerd op de hoek van de Maanweg en de Regulusweg en vormt met haar hoogte van ongeveer 50 meter een echte eyecatcher en daarmee de entree van de Binckhorst. 

Duurzame woningen voor ouderen, starters en kleine gezinnen

De woningen bestaan uit 136 driekamerappartementen en vier tweekamerappartementen van ongeveer 60 tot 67 m2. De appartementen zijn bedoeld voor zowel ouderen als starters en kleine gezinnen. Alle woningen in het complex zijn energiezuinig. Dit betekent dat ze goed geïsoleerd en gasloos zijn. Ook is er veel groen en zijn er mooie binnenplaatsen op het Maanplein. In het onderste deel van het complex (de plint) komt een commerciële ruimte van 382 m2.

Onderdeel van een nieuw stuk stad

Het Maanplein ontwikkelt zich steeds meer tot een bruisend woon- en werkgebied. Het is een nieuw en dynamisch gebied met station Voorburg op loopafstand, dichtbij de A12 en het centrum van Den Haag. En vormt zo een nieuw, aantrekkelijk stuk stad waar nieuwe bewoners graag willen wonen. Door het realiseren van het nieuwe wooncomplex draagt Staedion bij aan de ontwikkeling, leefbaarheid en het gevarieerde woningaanbod van de Binckhorst.

Planning

De bouw is gestart in juli 2021. De woningen worden in juni 2023 opgeleverd.  

Reageren?

Ben je geïnteresseerd in een nieuwbouwwoning aan het Maanplein? Vanaf 9 maart 20.00 uur tot en met 15 maart 20.00 uur kan je  reageren op de advertenties voor de woningen via www.woonnet-haaglanden.nl.