Bomenbuurt

Bomen- en Bloemenbuurt

Wijk

Foto van boven aan in de wijk Bomen- en bloemenbuurt

Op deze pagina vind je informatie over Bomen- en Bloemenbuurt. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Langs de Laan van Meerdervoort liggen twee buurten tegen elkaar: de Bomenbuurt en de Bloemenbuurt. De buurten zijn gebouwd op grond van de boerderijen Hanenburg en Kranenburg. Dit duingebied werd afgegraven om er woonwijken op te bouwen. Dat gebeurde vanaf 1911.

In deze wijk staan veel verschillende huizen. Er was van het begin alleen laagbouw, met vooral versieringen in het metselwerk. Pas later zijn er flats gekomen. Er staan ook veel portiekwoningen. Want volgens de wet in die tijd moest elk huis een eigen deur naar de buitenlucht hebben. Bijzonder is de Papaverhof uit 1921. Dit is een tuindorp in de stad en een beschermd monument.

De wijk telt maar liefst 14 pleinen en pleintjes. Door de wijk lopen twee knusse winkelstraten: de Fahrenheitstraat en de Thomsonlaan. Die loopt uit in het Thomsonplein. Je vindt er niet veel ketens, maar vooral kleinere ondernemers. In de Bloemenbuurt zijn veel winkels op het Goudenregenplein. Groen en water vind je langs de Segbroeklaan. En natuurlijk op een klein eindje fietsen, in de duinen.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Artikelen over deze wijk