Groot onderhoud

Afgerond

Lijsterbesstraat en Vlierboomstraat

Lijsterbesstraat onderhoud

Eind 2019 startten de onderhouds- en renovatiewerkzaamheden aan de Lijsterbesstraat en Vlierboomstraat. Wij vervangen van 47 woningen de kozijnen en voordeuren, reinigen en herstellen het metsel- en voegwerk van gevels en portieken en brengen brandwerende plafonds aan. Verder herstellen of vervangen wij zo nodig keukens, badkamers, toiletten en elektrische installaties. Na afronding van de werkzaamheden zijn de woningen veilig, energiezuinig en met een nette, klassieke uitstraling.

Projectaanpak, verbetering energieprestaties en veiligheidsmaatregelen

Staedion levert de opgeknapte woningen gefaseerd op, de doorlooptijd van het project is een jaar. Belangrijke doelstelling bij dit onderhouds- en renovatieproject, is om de energieprestaties van de woningen te verbeteren. Nu hebben de woningen energielabel C, D of E en na de renovatie is dit energielabel A of B.

De energiebesparende maatregelen:

  • Plaatsing van nieuwe kozijnen voorzien van HR++ glas;
  • Isolatie van het dak en van de vloeren op de begane grond.

De toegepaste veiligheidsmaatregelen:

  • Mechanische ventilatie (om vocht overlast te voorkomen);
  • Rookmelders;
  • Brandwerende plafonds;
  • Voordeuren met politiekeurmerk;
  • Door toepassing van de energiebesparende- en veiligheidsmaatregelen, wil Staedion de bewoners een hernieuwd, comfortabel en veilig thuis bieden.

Facelift voor Lijsterbesstraat en Vlierboomstraat

Ook de gevels en portieken krijgen een opknapbeurt. Dankzij de reiniging en het herstel van metsel- en voegwerk, de plaatsing van nieuwe kozijnen en nieuwe voordeuren, krijgt het wooncomplex een facelift met een nieuwe nette en klassieke uitstraling.

Wisselwoningen tijdens de werkzaamheden

Om overlast voor bewoners te beperken, zijn er in of nabij het wooncomplex woningen ingericht. Als de aannemer aan het werk is in de woning, zijn gemeubileerde wisselwoningen beschikbaar voor de bewoners.

Soort woningen:

sociale huurwoningen, aangeboden via Woonnet Haaglanden

Geplande opleverdatum:

gefaseerde oplevering, oplevering gehele project eindĀ 2020.

Vlierboomstraat nieuw

Foto: Vlierboomstraat in vernieuwde staat