Duindorp

Duindorp

Wijk

Duindorp vanaf strand

Op deze pagina vind je informatie over Duindorp. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Tegen de duinrand ligt een wijk met een heel dorps karakter. Logisch dat die wijk Duindorp heet. De ligging van de wijk is uniek. Want de wijk grenst aan twee kanten aan de duinen en het strand.

Het grootste deel van de wijk is gebouwd tussen 1915 en 1930. Met deze huizen werd toen ruimte gemaakt voor de grote gezinnen van vissers en arbeiders uit de Scheveningen. Daar konden ze niet blijven, want de huizen waren slecht en de dorpskern was overvol. Duindorp bestaat daarom vooral uit betaalbare huurwoningen: kleine eengezinswoningen en veel portiekwoningen. Het is een volksbuurt waar nog steeds een hechte gemeenschap woont.

Voorzieningen zijn er ook. In de wijk vind je een apotheek, een school, een kerk, een supermarkt en een aantal kleinere winkels. En met de tram ben je snel in het centrum of op een treinstation.

Er is veel te doen in de wijk. Ga lekker wandelen in de groene Bosjes van Poot of het Westduinpark. Maak een strandwandeling of neem een duik in de zee bij het Zuiderstrand. Of eet een lekker visje in de Scheveningse haven. Keuze genoeg.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?