Geuzen en Statenkwartier

Geuzen- en Statenkwartier

Wijk

geuzen- en statenkwartier straatbeeld

Op deze pagina vind je informatie over Geuzen- en Statenkwartier. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Het Statenkwartier is een van de oudere wijken van Den Haag. De wijk ligt tussen Scheveningen, de Vogelwijk en Duinoord. De huizen werden gebouwd tussen 1890 en 1915. Het zijn statige bakstenen huizen met veel witte versieringen. Precies zoals mode was in die tijd. Er staan vooral beneden- en bovenwoningen en eengezinswoningen. Flats vind je er niet. Het Geuzenkwartier is het driehoekje tussen de Van Boetzelaerlaan en het Verversingskanaal. Deze buurt is later gebouwd dan het Statenkwartier en de huizen zijn kleiner.

Het zijn populaire buurten. Vanwege de ligging tussen zee en stadshart, en vanwege de uitstraling. De wijk heeft brede lanen en mooie straten. Voor een uitstapje naar het groen hoef je niet ver. Je zit vlak bij Park Zorgvliet, de Scheveningse Bosjes en de Bosjes van Poot. En natuurlijk de duinen en het strand.

Een bekende winkelstraat is ‘De Fred’, zoals de Frederik Hendriklaan wordt genoemd. Daar zijn veel winkels en horeca. Het is er altijd gezellig druk. Vlak naast de wijk staan twee musea: het Kunstmuseum en Museon Omniversum. Genoeg te beleven dus.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?