Schildersbuurt

Schildersbuurt

Wijk

Speelplein Schilderswijk

Op deze pagina vind je informatie over Schildersbuurt. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Tussen de wijken Transvaal en de Stationsbuurt, niet ver van het centrum, ligt de Schildersbuurt. De meeste straatnamen zijn namelijk genoemd naar Nederlandse kunstschilders. Het is een heel levendige wijk waar mensen met allerlei achtergronden wonen. Je vindt er veel winkels en andere voorzieningen die even kleurrijk zijn.

De Schildersbuurt was vroeger een arbeiderswijk. Hier kwamen rond het jaar 1900 mensen wonen die in de industrie gingen werken. In de jaren 70 werden veel huizen gerenoveerd en nieuwe huizen gebouwd. Daarom zie je hier allerlei bouwstijlen door elkaar. De meeste huizen zijn sociale huurwoningen.

Winkelen kan in de wijk overal. Natuurlijk op de Haagse Markt. Dit is een van de grootste markten van Europa. Producten uit veel verschillende landen zijn hier te koop. Verder zijn er veel winkels in de Hobbemastraat en aan het Hobbemaplein. Kleinere winkels vind je aan de Hoefkade en verspreid door de wijk.

De ligging van de Schildersbuurt is goed: dicht bij het centrum en vlak bij station Hollands Spoor. Ook het Zuiderpark is vlakbij, hier kun je wandelen en sporten.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Artikelen over deze wijk