Wateringen

Wateringen

Wijk

Illustratie vrouw en man voor gebouw

Op deze pagina vind je informatie over Wateringen. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Wateringen ligt onder Rijswijk. Het dorp hoort bij de gemeente Westland. De naam komt van de sloot daar die de Wetering heet. Het dorp was vroeger een tuinbouwdorp. In de tussentijd is Wateringen enorm gegroeid. Rond 1910 kwam de eerste woonwijk ten noorden van het Hofpark. Een groot deel daarvan is later vernieuwd. Na de oorlog kwamen er veel nieuwe woonwijken. Het grootste deel van Wateringen bestaat uit eengezinswoningen. Ten zuiden van de N211 staan vooral kassen.

Wateringen is een actief dorp. Er is een muziekvereniging met verschillende orkesten en groepen en een eigen opleiding. Ook zijn er twee voetbalverenigingen, een badmintonclub en een handbalclub. In het gezellige dorpshart kun je terecht voor de dagelijkse boodschappen, maar er zitten ook boetiekjes en speciaalzaken. Elke woensdag is er markt. Het dorp heeft verschillende supermarkten, een bouwmarkt, restaurants en een eigen bibliotheek. Groen vind je in het Hofpark, klein maar fijn. En fiets je het dorp uit, dan zit je zo in het groene Midden-Delfland. Kortom, in Wateringen kun je alle kanten op.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?