Vruchtenbuurt

Vruchtenbuurt

Wijk

den haag skyline

Op deze pagina vind je informatie over Vruchtenbuurt. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Tussen Leyenburg, Loosduinen en de Bomen- en Bloemenbuurt ligt de Vruchtenbuurt. De wijk grenst aan de Laan van Meerdervoort en de Mient. Zoals je kunt verwachten heten de straten hier naar vruchten. Het is een rustige wijk die bijna helemaal vol staat met huizen uit de jaren 30. Er staan portiekflats en rijtjeshuizen, en je vindt er ook mooie hofjes.

Voor de meeste voorzieningen hoef je de Vruchtenbuurt niet uit. Winkels zijn er vooral in de Vlierboomstraat en de Appelstraat, midden in de wijk. Daar kun je je dagelijkse boodschappen doen. Maar je kunt er ook terecht voor kleding of wat je maar nodig hebt. En anders ga je naar het winkelcentrum net buiten de wijk, aan de overkant van de Thorbeckelaan.

Vlak bij de Vruchtenbuurt vind je veel groen. Als je de Laan van Meerdervoort oversteekt, ben je snel in de Bosjes van Pex, een duinpark. Daar is ook een speeltuin voor kinderen en een speelplaats voor honden. Ietsje verder weg liggen de duinen en het strand. Hier is het heerlijk wandelen en fietsen door natuurgebied Westduinpark.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Artikelen over deze wijk