Bewonersverhaal

Bewoners actief voor de Thorbeckelaan en buurstraten

Vicky en Christa voor het speeltoestel in de tuin

Bingo, een loterij, een barbecue, allemaal gezellige dingen die de bewonerscommissie van het complex aan de Thorbeckelaan organiseert. Ook hebben ze speeltoestellen gekregen. Met 4 actieve leden en nog een helpende hand krijgen ze veel voor elkaar.

Vicky en Christa vinden het leuk om iets te vertellen over hun bewonerscommissie. Ze vertegenwoordigen ook Mariska en Ozlem, en de helpende hand Helen. “Samen proberen we de bewoners naar buiten te krijgen,” zegt Christa. Vicky knikt. “Alle leden van onze commissie wonen in dit blok aan de Thorbeckelaan, maar we zijn er ook voor de bewoners van de Donker Curtiusstraat en de Nolenshoek. Die blokken grenzen allemaal aan de grote binnentuin, waar we allerlei dingen organiseren.”

Geen vergaderingen

Ze vinden het belangrijk om mensen in de flats te activeren. “We kennen elkaar in ons blok allemaal wel, we groeten elkaar en we maken op straat een praatje,” zegt Vicky. “Maar bij de andere flats is dat wat minder. Daar heb ik de indruk dat de mensen wat meer op zichzelf zijn. Dan is het leuk als je elkaar op een georganiseerde middag of avond tegenkomt. We zijn er vooral voor activiteiten en ook wel om dingen bij Staedion aan te vragen. Onze commissie heeft geen vaste vergaderingen met notulen of zo. We komen bij elkaar als we iets gaan doen. Wel is er de groepsapp. Als een van ons een idee heeft, gaat het heel snel heen en weer, en dan zetten we iets op poten.”

Christa: “Het is niet altijd makkelijk om alle bewoners zover te krijgen om te komen, maar we houden vol. We stoppen bij iedereen flyers in de bus als we iets van plan zijn, en we hangen posters op in de portieken. Zo maken we bekend wat we gaan organiseren.”

Bingo in de voetbalkantine

De groep bestaat al een jaar of 4. Christa vertelt: “Ik woon hier nu 6 jaar en daarvoor was er wel een commissie, maar die bestond al niet meer toen ik hier kwam wonen. Onze groep is vlak voor corona begonnen met de EK-loterij en een barbecue, en daarna een bingo. Heel gezellig.”

Vicky valt haar bij: “De bingo doen we nu vast, eens in de zoveel maanden. Dat gebeurt in de kantine van voetbalvereniging Ras, hier vlak achter. De laatste keer waren daar wel 30 man. Ook hebben we een burendag georganiseerd, en we hebben samen vogelhuisjes en egelhuisjes gemaakt. Met Pasen vorig jaar hielden we een high tea, waarvoor Staedion een koffiekar met barista beschikbaar stelde. En bij de laatste barbecue, waar 40 bewoners bij waren, kwam de Antilliaanse Brassband Legendairs, ook mogelijk gemaakt door Staedion.”

Glijbaan met klimtoestel

Een groot succes is de aanvraag die ze bij Staedion hebben gedaan voor speeltoestellen in de binnentuin, zegt Vicky. “Er stond al een schommel met een korf, maar we kregen ook budget voor een glijbaan met klimtoestel en een duikelrek. Dat is een halfjaar geleden allemaal geplaatst, hartstikke leuk. Daar gaan we veel plezier van hebben als het beter weer wordt. In onze flat komen steeds meer jonge gezinnen wonen, dus die kunnen er dan ook van genieten. Deze binnentuin is omsloten, maar iedereen vanuit alle omringende flats kan er komen. De grote houten tuinmeubels die er staan, gaan we deze zomer opnieuw beitsen. Dat wordt weer een leuk projectje.”

Vicky en Christa in de tuin

Christa en Vicky

Uitgelicht

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

den haag skyline

Meer over Vruchtenbuurt

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.