Huuraanpassing 2024

Elk jaar passen wij de huur aan. Dit doen wij volgens de regels van de overheid. Meer informatie en uitleg over de huuraanpassing van 2024 vind je op deze pagina.

Lukt het je niet om de huur te betalen?

Neem contact met ons op. Hoe eerder je laat weten dat je problemen hebt met het betalen van je huur, hoe beter we je kunnen helpen.

Elk jaar passen wij de huur aan. Dit doen wij volgens de regels van de overheid. Ook kan de huurprijs aangepast worden door een verandering in je inkomen.

Waarom passen wij elk jaar de huur aan?

Wij snappen dat het vervelend is als jouw huur stijgt. Zeker nu op dit moment veel andere dingen ook duurder zijn. Wij passen de huur aan omdat we het belangrijk vinden dat iedereen veilig en betaalbaar kan wonen. Het is ook belangrijk dat het prettig wonen is in de wijken en buurten waar onze huizen staan. Het beheer en onderhoud van onze huizen wordt ieder jaar duurder. Ook willen wij huizen blijven bouwen. En ervoor zorgen dat huizen steeds energiezuiniger worden zodat de energierekening naar beneden kan. Dit kost geld. Door de huuraanpassing zorgen wij voor goede en betaalbare woningen. Voor nu en in de toekomst.

Regels Staedion 

Staedion kiest dit jaar voor: 

  • Huuraanpassing sociale huurwoning: maximaal 5,3% huurverhoging. 
  • Huuraanpassing vrijesectorwoning: maximaal 5,5% huurverhoging. 
  • Inkomensafhankelijke huuraanpassing: verdiende je in 2022 meer dan € 62.191 bruto per jaar? Of als je samenwoont meer dan € 82.921 bruto per jaar? Dan krijg je € 75 huurverhoging. 
  • Is je huur lager dan € 300 per maand? Dan krijg je een huurverhoging van € 25 per maand.  

Maak je je zorgen over het betalen van de huur?

Verwacht je dat je de huur niet of niet op tijd kan betalen? Neem contact op met Staedion. Dit kan via het contactformulier. Of bel 088 - 24 23 000 op maandag t/m vrijdag van 8.30 - 17.00 uur. Samen kijken we naar een oplossing. Neem ook contact met ons op als je achterloopt met het betalen van de huur. Hoe eerder je laat weten dat je problemen hebt met het betalen van je huur, hoe beter we je kunnen helpen.

Heb jij zorgen over je geldzaken?

Het kan iedereen overkomen. Staedion werkt samen met Geldfit om jouw financiën op orde te krijgen of te houden. Je krijgt praktische tips en je ziet waar je terecht kunt voor hulp of ondersteuning.

Bekijk informatie over de stijgende energieprijzen.
Bekijk informatie over geld en schulden waarmee gemeente Den Haag jou kan helpen.  
Bekijk informatie over geld en schulden waarmee gemeente Pijnacker – Nootdorp jou kan helpen. 

Heb ik recht op huurverlaging? 

Tot 31 december 2024 hebben huurders met een laag inkomen en een hoge huur recht op een lagere huur. Dat staat in de wet. Heb je een laag inkomen? Dan kan je zelf huurverlaging aanvragen. Bekijk meer informatie over huurverlaging en hoe je dit kan aanvragen. Dit geldt alleen voor huurders die nog niet eerder een huurverlaging door hun inkomen hebben gekregen. 

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Uitgelicht