Hoe laat je je huis achter

Je hebt de huur opgezegd en vertrekt over enige tijd uit je huis. Het is de bedoeling dat je het huis schoon, leeg en heel aan Staedion overdraagt. Uiteraard krijg je ook een voorinspectie, waarin de punten hieronder verder aan je worden uitgelegd.

Heb je veranderingen in het huis aangebracht?

Je hebt bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer geplaatst? Tijdens de voor- of eindinspectie beoordeelt de medewerker van Staedion of de verandering voldoet aan de kwaliteitseisen en wordt besloten of het huis in oude staat teruggebracht moet worden of dat de wijziging voldoet aan de gestelde eisen en mag blijven zitten.

Huis, berging, balkon en/of tuin

Het huis, berging balkon en/of tuin zijn schoon, leeg en zonder beschadigingen. Heb je een tuin? Zorg er dan voor dat je deze verzorgd achterlaat. Bomen en struiken zijn gesnoeid en vijvers en/of bloembakken heb je verwijderd.

Keuken, badkamer en toilet

De keuken, badkamer en toilet zijn schoon, leeg en heel. Zitten er stickers op de tegels, dan moet je deze verwijderen.

Vloer

Bij het verlaten van het huis zorg je er voor dat alle vloerbedekking en onderlagen zijn verwijderd, tenzij je hier afwijkende afspraken over hebt gemaakt zoals overname. Vloerbedekking of zeil dat voor 1996 is gelegd kan mogelijk asbest bevatten. Tijdens de voorinspectie bepaalt onze medewerker of de vloerbekleding of het zeil verwijderd moet worden of dat je dit beter kunt laten liggen omdat er aanvullend onderzoek nodig is. Wanneer je vloerbedekking en de onderlagen verwijdert, moet de vloer vlak, schoon en vrij van lijm- en specieresten zijn.

Plinten en dorpels

De plinten en dorpels zijn compleet, schoon en heel in je huis aanwezig.

Wanden en plafonds

De wanden en plafonds zijn geschilderd in lichte tinten (in 1x in een andere kleur te schilderen) en het behang is onbeschadigd en zit vast. Verwijder alle pluggen en schroeven, gaten NIET dichten.

Ramen en deuren

De ramen en deuren zijn schoon, vrij van stickers en in lichte kleuren geschilderd. Alle deuren zijn in het huis aanwezig.

Elektra

Lampen, losse snoeren en kabels zijn verwijderd. Alle stopcontacten en lichtschakelaars zijn schoon en onbeschadigd.

Sleutels

Je levert alle sleutels in bij de eindinspectie. Tijdens de voorinspectie krijg je uitgelegd hoeveel sleutels je moet inleveren. Sleutels van binnendeuren en ramen laat je in het slot zitten.

Gas, elektra, water en overige

Zorg ervoor dat je bij de leveranciers van gas, elektra en water meldt dat je gaat verhuizen. En denk je aan de verhuisservice van PostNL.

Huur je ook een parkeerplaats?

Deze moet je apart opzeggen. 

Wil je dat Staedion werkzaamheden voor je uitvoert? 

Kom je niet toe aan het zelf uitvoeren van bovenstaande werkzaamheden? Staedion helpt je graag. Tijdens de voorinspectie kan je hierover afspraken maken met een medewerker van Staedion en ontvang je een prijsopgave.

 

Uitgelicht

Thuis relaxen met laptop tegen verwarming

Winactie bij betaling via automatische incasso

Jaarlijks verloot Staedion 50 prijzen onder alle huurders die via automatische overschrijving de huur betalen.

  • De hoofdprijs: één maandhuur
  • De tweede prijs: halve maandhuur
  • De derde t/m 50e prijs: 50 euro