Door een storing bij KPN zijn wij telefonisch slecht bereikbaar. Bel ons alleen voor spoedgevallen. Heb je geen spoedmelding? Bel ons dan op een andere dag. Wil je een reparatie melden? Dit kan online via de button 'Reparatie melden'.

Stroomstoring

Heb je geen elektriciteit? Of is er een stroomstoring? We vertellen je wat je kan doen.

Ik heb geen elektriciteit. Wat kan ik doen? 

Heb je geen elektriciteit? Het is handig om te weten of je de enige bent. Kijk of je buren ook geen elektriciteit hebben. Hebben ook zij geen elektriciteit? Kijk dan op gasenstroomstoringen.nl of er een stroomstoring in de buurt is. Je kan ook bellen met het ‘Nationaal storingsnummer gas en stroom’ op 0800 - 9009.

Ben je de enige zonder stroom?

Hebben je buren wel elektriciteit? Dan heb je misschien kortsluiting in een van je elektrische apparaten. Doe dan de stekkertest. Daarmee voorkom je onnodige kosten van een monteur. Komt er een monteur van ons? En heb je geen elektriciteit omdat en een elektrisch apparaat van jou kapot is? Dan moet je de monteur betalen.

Uitgelicht

Illustratie monteur belt aan

Serviceabonnement

Wil je dat wij kleine reparaties in je huis doen? Sluit dan een serviceabonnement af voor € 7,74 per maand. We controleren dan ook elke 18 maanden welke reparaties bij jou nodig zijn.

Tekening van twee pratende mensen onder een parasol

Hulp nodig? Neem contact op!

Heb je vragen of heb je hulp nodig. Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.