Hoe doe ik de stekkertest? 

Met de stekkertest kan je kijken in welk elektrisch apparaat je kortsluiting hebt. We leggen je uit hoe je de stekkertest/proef doet.

Hoe doe je de stekkertest?

Met de stekkertest kan je kijken in welk elektrisch apparaat je kortsluiting hebt. Bekijk deze video om te zien hoe je de stekkertest doet. 

Of volg de stappen:

  • Ga naar de meterkast en zet alle groepen en alle aardlekschakelaars uit. Heb je zekeringen of stoppen? Haal die er dan allemaal uit. 
  • Haal nu alle stekkers uit het stopcontact. Doe dit in je hele huis. En doe ook alle lampen uit. Vergeet de tuin en de schuur of de berging niet. 
  • Ga weer naar de meterkast en zet alle groepen en alle aardlekschakelaars aan. Heb je zekeringen of stoppen? Stop die er dan allemaal weer in. 
  • Doe nu één voor één alle stekkers weer in het stopcontact. En zet de elektrische apparaten tegelijk ook aan. En wacht tot het apparaat aangaat. Doe ook alle lampen één voor één aan. 
  • Valt de stroom uit op het moment dat je een stekker in het stopcontact doet? Of op het moment dat je een apparaat aanzet? Dan is dat apparaat kapot. Dat apparaat kun je laten repareren. Of je kunt een nieuwe kopen. 
  • Valt de stroom bij niet een elektrisch apparaat of lamp uit? En heb je ook niet te veel apparaten op één stroomgroep? Dan is er iets niet goed met je elektrische installatie. Bel ons dan op 088 -24 23 000 en kies 1. 

Let op! Komt er een monteur van ons? En heb je geen elektriciteit doordat er een elektrisch apparaat van jou kapot is? Dan moet je de monteur betalen. 

Uitgelicht