Neem een woonverzekering

We adviseren je een goede woonverzekering voor de spullen in je huis te nemen.

Wij zijn natuurlijk verantwoordelijk voor het huis dat je van ons huurt. Dus als er iets kapot gaat, repareren wij dat.

Maar als er daardoor ook schade is aan je spullen, betaalt meestal een woonverzekering dat. Wij betalen die schade niet. We adviseren je daarom een goede woonverzekering voor de spullen in je huis te nemen. Verzekeraars noemen een woonverzekering een inboedelverzekering. Hieronder staan 2 voorbeelden waarom het belangrijk is om een woonverzekering voor spullen te nemen. 

Voorbeeld: Is de waterleiding lek?

En heb je daardoor schade aan je behang, structuurverf, je vloer of je meubels? Dan spijt ons dat. En we snappen dat dat vervelend voor je is. Maar we betalen je schade niet. Een woonverzekering betaalt meestal schade aan spullen. Wij komen de lekkage en de schade aan je huis snel repareren. En is bijvoorbeeld je muur beschadigd door een lekkage? Dan behandelen wij de vochtkringen. Het opnieuw verven of behangen van de muur regel je zelf. 

Voorbeeld: Is er brand geweest? 

Dan betaalt je woonverzekering voor de schade aan je spullen. Kun je niet meer wonen in je huis? Dan beslist de verzekeraar of je in een ander huis kunt wonen. Wij repareren de schade aan je huis. 

Lees ook deze tips om brand te voorkomen. 

Neem een woonverzekering voor spullen 

Deze voorbeelden laten zien hoe belangrijk het is om een goede woonverzekering te nemen. Een verzekeringsadviseur kan je meer vertellen over de woonverzekering. En over wat je wel en niet kan verzekeren. 

Kies een woonverzekering die bij je past 

Er zijn veel verschillende woonverzekeringen waar je uit kunt kiezen. Duurdere en goedkopere. En met verschillende regels. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een verzekering met een ‘eigen risico’. Dat betekent dat je een deel van de schade zelf betaalt. Kies je voor een hoog ‘eigen risico’? Dan is de premie lager. Een lage premie is natuurlijk fijn. Maar bedenk dan wel dat de verzekering bij schade minder betaalt. En bedenk ook dat je van het bedrag dat je van een verzekering krijgt geen nieuwe spullen kunt betalen. Vaak krijg je een lager bedrag dan de spullen nieuw kosten. Lees daarom de voorwaarden van de verzekering goed. Bijvoorbeeld op independer.nl kun je verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. 

Uitgelicht