Bewonersverhaal

Aan het Regentesseplein doen ze de 1,5 meter-polonaise

Regentesseplein

Jacqueline Martinot werd ziek vóór het coronavirus uitbrak. Toen ze weer beter was, was de wereld compleet veranderd. Dat zette haar aan het denken: hoe kon ze haar buren het huis uit krijgen? Nu regelt ze gezellige dingen op de binnenplaats achter het 55-pluscomplex aan het Regentesseplein. Buurvrouw Josephine is er dolblij mee.

Af en toe gonst het achter het Staedion-complex aan het Regentesseplein. Dan draait er een DJ hits op de binnenplaats en wordt er gedanst, zoals met Koningsdag, én op een middag twee weken daarvoor. Jacqueline, die nu gezellig haar kleindochter Aaliyah op schoot heeft, legt uit: “Na mijn ziekte werd ik wakker in een totaal andere wereld. Een wereld met mondkapjes. En met mensen die niet meer naar buiten gaan. Ik vind het verschrikkelijk dat mijn buren al hun uitjes moeten missen. Ook de allerliefste buurvrouw die ik in jaren heb gehad, Josephine, die 96 jaar is. Daarom heb ik een bevriende DJ gevraagd of hij een middag plaatjes wilde komen draaien. Dat was een groot succes, en daarom is hij op Koningsdag nog een keer gekomen.”

Mondkapje

Buurvrouw Josephine zegt: “Het was heel gezellig. Echt dansen kan ik niet meer, maar in mijn stoel heb ik toch een beetje meegedaan. Het is zo fijn dat Jacqueline dit organiseert. Dat lange binnen zitten is niks, de muren komen op me af. Gelukkig kan ik nog zelf boodschappen doen, met mijn mondkapje op achter de rollator, dus ik ga af en toe nog wel de deur uit.” 

Golden Earring

Jacqueline is echt van het organiseren en kent via haar werk in de horeca veel mensen. Zo ook de DJ. “Ik had eerst iemand anders gevraagd, maar die belde de nacht ervoor af. Toen heb ik een vriend gebeld. Omdat hier veel ouderen wonen, begon hij met plaatjes uit de jaren 50. Maar na 2 nummers vroegen ze al om de Golden Earring, haha! Hij draaide van alles, ook salsa. Er werd flink gedanst. Op een gegeven moment liep er een hele lange polonaise. Met allemaal mensen die 1,5 meter uit elkaar liepen, heel grappig.”

Regentesseplein

Alles dicht

Het Regentesseplein is normaal gesproken heel levendig, zegt Jacqueline, die nu 3 jaar naast Josephine in het complex woont. “Er is regelmatig een braderie en er is van alles te doen. Nu is alles dicht, ook Wijkcentrum de Regenvalk, waar Josephine regelmatig naar toe gaat. Bijvoorbeeld naar de bingo. Dat gaat allemaal niet meer door met de coronacrisis. Dus binnenkort ga ik hier achter buiten een bingo organiseren.”

Bingo buiten

Buurvrouw Josephine glundert bij de gedachte. “Heerlijk, ik verheug me er nu al op. Ik ben heel fanatiek met bingo, dus ik vind het fijn dat Jacqueline dat gaat regelen. Het kan hier buiten heel goed, er is ruimte genoeg.” Jacqueline ziet ook de DJ nóg wel een keer terugkomen. “Dat was heel leuk, er waren veel enthousiaste buren. Mensen hadden een flesje wijn en iets te knabbelen meegebracht, echt een feestje. Ja, dat is voor herhaling vatbaar.”

Regentesseplein

Uitgelicht

Regentessekwartier-De Verademing

Meer over Regentessekwartier

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.