Bewonersverhaal

Blije prijswinnaars van Mijn Thuis

Staedion Mijn Thuis prijsuitreiking

Op 10 december kregen drie hoofdprijswinnaars van de prijsvraag Mijn Thuis hoog bezoek: onze bestuursvoorzitter Willem Krzeszewski en directeur Woonservice Saar Spanjaard kwamen hen persoonlijk blij maken met een cheque. Daarmee kunnen ze hun idee uitvoeren voor het mooier maken van hun wooncomplex.

Voor Mijn Thuis konden in september en oktober plannen worden ingediend. Dit jaar werden er bijna 50 ideeën ingestuurd, waarvan er 17 werkelijkheid worden. De winnaars van de drie hoofdprijzen kijken er in elk geval al naar uit.

Keukenblok voor Javaanse woongemeenschap

Ludwig Soerowirjo kreeg als eerste zijn prijs uitgereikt, en wel in de categorie ‘sociaal’. Hij diende een idee in voor een nieuwe spoelbak in de gemeenschappelijke keuken van woongemeenschap Bangun Trisno in de Retiefstraat. De prijs is een heel nieuw keukenblok.

“Eigenlijk hadden we alleen een tweede spoelbak gevraagd, want we doen de afwas met de hand. Maar het keukenblok was al zo oud dat ze hebben gezegd: er komt een nieuw blok met een dubbele spoelbak. Mét een inductiekookplaat en de bijbehorende potten en pannen. Inductie is heel fijn, mijn zoon heeft het ook. Het gaat snel en het is veilig, en ook nog duurzaam. Al met al een hele mooie prijs, een goede afsluiting van het jaar! We hebben de directeuren allebei een portie Javaans eten meegegeven en ze uitgenodigd om te komen eten als alles klaar is. Dat gaan ze doen, hebben ze beloofd!”

Staedion Mijn Thuis prijsuitreiking Retiefstraat

Muurschildering in de Christiaanhof

Hans en Hennie Steenwijk werden als tweede verrast met een prijs in de categorie ‘woonomgeving’. Zij krijgen een muurschildering op een blinde muur in de binnentuin van het wooncomplex Christiaanhof in de Christiaan de Wetstraat.

“We waren als bewonerscommissie al langer bezig met het idee, dus nu zijn we erg blij dat het doorgaat. Er komt een grote schildering van Margriet Snaterse. Zij heeft al veel mooie dingen voor Staedion gemaakt, we hebben er alle vertrouwen in. Het wordt iets wat past bij het dakterras boven, misschien iets met bloemen. En ’s avonds is het verlicht, dus dat is extra mooi. Het duurt nog even, ze gaat pas schilderen als het beter weer wordt. We verheugen ons erop!”

Staedion Mijn Thuis prijsuitreiking Christiaanhof

Fleurige binnentuin Nolenshoek

Lia Spaans kreeg als derde prijswinnaar een advies over planten en het onderhoud van de tuin van de woongemeenschap aan de Mgr. Nolenslaan. Deze prijs valt in de categorie ‘groen’. Behalve het advies krijgen zij ook planten om de tuin verder op te fleuren.

“Met drie andere dames vorm ik de tuincommissie voor onze bijzondere binnentuin. Met mooi weer staat bij iedereen de achterdeur open en zitten we lekker buiten, heel gezellig. Als tuincommissie kunnen we best veel zelf, maar voor het grovere werk hebben we gelukkig Weverling Groenvoorziening. Zij hebben al gras ingezaaid en een nieuwe indeling gemaakt. Nu wilden we graag wat meer kleur en bloeiende planten in de tuin, die we zelf kunnen bijhouden. En die krijgen we, dus we zijn erg blij met de prijs!” 

Volg de prijswinnaars

In 2021 gaan de prijswinnaars gaan samen met andere bewoners aan de slag om de ideeën uit te voeren met het gewonnen prijzengeld. Dat gebeurt met begeleiding van Staedion. Houd onze website en Facebook in de gaten, dan ziet u hoe alles vordert!