Nieuws

Bouwmachines en kinderen: een leerzame combinatie

Verkeersles bouwmiddag de Zichten

In de zomer starten de voorbereidingen voor de bouw van het project Steenzicht: het eerste nieuwbouwproject van de gebiedsontwikkeling Dreven, Gaarden en Zichten. Dat betekent dat er grote vrachtwagens met bouwmateriaal af en aan rijden naar de bouwplaats in de Zichten. Veiligheid is belangrijk, zowel op de bouwplaats als in de omgeving. Daarom organiseerden Heijmans, Staedion en de gemeente Den Haag gezamenlijk een verkeersles voor kinderen én hun ouders in de Zichten in Den Haag Zuidwest.

Verkeersles bij nieuwbouwproject Steenzicht

Samen met de kinderen gingen we op een speelse manier aan de slag met de thema’s veiligheid en bouwen. Kinderen kregen uitleg over hoe de bouwers veilig werken op de bouwplaats, leerden over de dode hoek bij grote vrachtwagens, en gingen in de werkplaats zelf aan de slag met gereedschap en bouwmaterialen.

Kinderen opgeleid tot ‘dode hoek-specialist’

Voor het bouwterrein van Steenzicht stonden twee grote vrachtwagens met een kraan opgesteld. Nadat de kinderen achter het stuur zaten, gaf de vrachtwagenchauffeur uitleg over het kijken in de spiegels en wat je allemaal wel en niet ziet op de weg. En waar dus de dode hoek bij een vrachtwagen zit en waar je rekening mee moet houden als fietser of voetganger. Ook voor de ouders was het een leerzame middag. Aan het einde van de middag ontvingen de kinderen het diploma ‘dode hoek-specialist’.