Nieuws

Gigantische kinderboekenkast op muur in Molenwijk

Marieke Stam en de kunstenaar knippen met twee kids het lint door

Een boekenkast gevuld met de lievelingsboeken van kinderen uit de buurt. Kunstenaar Jan ‘is de Man’ Heinsbroek schilderde hun favoriete boeken op een muur in de Spilstraat. Op 16 april vierden we de feestelijke onthulling van dit kunstwerk met de kinderen van de basisscholen de Baanbreker, de Kameleon en de Ontmoeting. En natuurlijk met de bibliotheek Laakkwartier.

Lezen is belangrijk, maar vooral leuk 

Directeur Wonen & Samenleven Marieke Stam, knipte het lint door met een aantal kinderen en de kunstenaar: “In Laak is het aantal laaggeletterde mensen het hoogst van Nederland, namelijk 50%. We willen de kinderen laten zien dat lezen leuk is. Het zet je aan het denken en vergroot je woordenschat. Daarom ga ik de komende tijd samen met onze andere partners voorlezen in de bibliotheek van Laak. Door als partners de handen in een te slaan kunnen we het verschil maken en de kinderen in Laak meer aan het lezen brengen. En nu de muur af is, lopen de kinderen dagelijks langs de boekenkast en hopen we dat ze gemotiveerd worden een boek te lezen.”

De schoen van 10 miljoen

Een bijzonder boek dat boven op de stapel in de boekenkast ligt, is ‘de schoen van 10 miljoen’. Tien bekende schrijvers hebben zich laten inspireren door ervaringen van kinderen met geldzorgen en hebben hun verhalen hier opgeschreven.

Kracht van muurschilderingen

Staedion is enthousiast over de kracht van muurschilderingen. Het is niet alleen een mooie manier om een buurt op te fleuren, maar ook een krachtig instrument om positieve veranderingen teweeg te brengen. Het nodigt uit tot kijken, verbeelden en een goed gesprek. Mensen voelen zich meer betrokken bij hun buurt en dat versterkt de leefbaarheid in de wijk.

Uitgelicht

Laak straatbeeld

Meer over Laakkwartier en Spoorwijk

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.