Over Staedion

Nieuws datalek bij leverancier AddComm

Foto Freestocks

Bij onze leverancier AddComm is onlangs een datalek ontdekt. Een datalek betekent dat er - zonder dat dit mag - toegang is geweest tot digitale persoonsgegevens. Bij dit datalek zou het mogelijk om persoonsgegevens van onze huurders gaan. Hiernaar is onderzoek door AddComm gedaan. Inmiddels is er meer hierover bekend.

Kleine groep huurders 

Uit dit onderzoek van AddComm blijkt dat een klein deel aan gegevens van onze huurders is gelekt. Het gaat om een kleine groep huurders. Door dit datalek zijn persoonsgegevens zoals naam, adres en telefoonnummer gestolen. Wachtwoorden en e-mailadressen zijn niet gelekt. De huurders waarvan de gegevens zijn gelekt, zijn inmiddels door ons persoonlijk geïnformeerd. 

Blijven opletten

Wij doen er alles aan om jouw gegevens te beschermen. Met AddComm hadden wij afspraken gemaakt over een goede beveiliging. Deze voldeed aan de Europese normen. Helaas vinden cybercriminelen steeds nieuwe manieren om goed beveiligde IT-systemen binnen te komen. Dat is heel vervelend voor jou en iedereen die hiermee te maken heeft. Daarom is het belangrijk om te blijven opletten. Onze excuses voor eventueel ongemak door onze leverancier AddComm.

Wat kun je zelf doen? 

Wij raden je aan om de komende tijd extra op te letten. Hieronder volgt een aantal tips:

  • Let op verdachte brieven, e-mails, sms-berichten en WhatsApp-berichten. Gooi ze weg.
  • Klik niet op links of bijlagen in e-mails van afzenders die je niet kent. 
  • Let op berichten van jouw bank. Controleer altijd dat echt jouw bank je belt of mailt. Kijk voor instructies op de site van de bank.
  • Wees voorzichtig met verzoeken om inloggegevens, creditcardinformatie, pincodes of andere persoonlijke gegevens via e-mail, sms of telefoon te geven. Dit heet phishing. Staedion vraagt nooit om jouw bankgegevens, pincodes of wachtwoorden.
  • Krijg je een e-mail van Staedion en weet je niet of het echt is? Onze e-mails eindigen altijd op: @staedion.nl of @nieuwsbrief.staedion.nl. 
  • Twijfel je aan de echtheid van een e-mail of sms-bericht? Neem dan contact met ons op. 
     

Zie hieronder de meestgestelde vragen.

Heb je nog vragen? 

Bij dringende vragen kun je ons bellen op 088 - 24 23 000. Is het minder dringend? Neem dan contact met ons op via melding@staedion.nl

Foto: Freestocks

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen