Nieuws

Singlesevenement tegen woningnood

singlesevenement woningnood

Op vrijdagavond 10 juni organiseerde Staedion een singlesevenement. Tijdens deze avond leerden ruim 60 singles elkaar via speeddates kennen. We organiseerden deze avond niet alleen om huurders blij te maken in de liefde, maar ook om te zorgen voor meer doorstroom op de woningmarkt. Want als twee singles gaan samenwonen, dan blijft er een (sociale) huurwoning achter.

Het evenement is een eenmalige, ludieke actie waarbij we vrijgezellen niet alleen blij willen maken in de liefde, maar ook aandacht willen vragen voor de woningnood. We doen er alles aan om zoveel mogelijk te bouwen. En willen de komende jaren duizenden nieuwe woningen toevoegen. Maar dit is niet de enige oplossing, want nieuwbouw voegt jaarlijks 1% van de woningvoorraad toe, terwijl 99% er al staat. We zien daarom ook kansen om de doorstroom te verbeteren. Daarvoor moeten we het samenwonen, in welke vorm dan ook, makkelijker maken. Want als je nu gaat samenwonen raak je soms (een deel) van je toeslagen of je bijstandsuitkering kwijt. Of misschien maak jij je zorgen dat als de relatie uitgaat, je weer onderaan de lange wachtlijst komt voor een sociale huurwoning. 

Creatieve oplossingen  

We begrijpen dat deze actie de woningnood niet oplost, maar we willen laten zien dat het een probleem is van ons allemaal. En dat we daar samen met huurders, de gemeente en overheid iets aan moeten doen. Staedion onderzoekt verschillende oplossingen om het samenwonen makkelijker te maken. Bijvoorbeeld door proef samenwonen. Als de relatie uitgaat, dan kan je terugkeren naar je eigen woning. Of dat we de inschrijfduur van jullie allebei bij elkaar optellen als je wilt gaan samenwonen. Ook willen we het makkelijker maken om samen met een vriend(en) een woning te huren of een kamer (legaal) onder te verhuren.  

Singles speeddaten erop los  

Tijdens het singlesevenement ontmoetten ruim 60 vrijgezellen elkaar op het Staedion hoofdkantoor in Den Haag. Staedion werkte samen met Corrien Gordijn en Linda Zevenhoven van het datingbureau Mate & Date. Linda en Corrien: “Wij hebben tussen alle aanmeldingen gekeken of er een match zou kunnen worden gemaakt. In meerdere speeddate-rondes leerden de vrijgezellen elkaar kennen. Vonden twee vrijgezellen elkaar leuk? Dan brengen wij ze met elkaar in contact. Wij zagen dat er flink werd geflirt dus we verwachten dat er zeker een aantal mooie liefdesrelaties of vriendschappen gaan ontstaan.”