Persbericht

1 aprilgrap met serieuze boodschap

Vrolijke baby

Onlangs plaatste Staedion het bericht dat je je baby kon inschrijven voor een sociale huurwoning. De oplettende lezer viel het misschien al op dat dit tot en met 1 april mogelijk was. Ja, het ging om een 1 aprilgrap, maar met een serieuze boodschap.

Dat het woningtekort groot is en de wachtlijsten voor een sociale huurwoning lang zijn, is zeker geen grap. Maar dat je je baby kon inschrijven bij Staedion wel. Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “Het was een ludieke 1 aprilgrap om aandacht te vragen voor de woningnood, maar ook een oproep voor de benodigde daadkracht om dit op te lossen. En om ouders erop te attenderen dat het verstandig is dat je kind zich vanaf zijn/haar 18e jaar direct inschrijft.” 

Schrijf je kind op tijd in

We doen er alles aan om de woningnood te verminderen, toch staan woningzoekenden in de regio Haaglanden nu gemiddeld zes jaar op de wachtlijst voor een sociale huurwoning. Zorg er daarom voor dat je kind(eren) zich vanaf zijn/haar 18e jaar inschrijft via Woonnet Haaglanden. Zodat hij/zij zo snel mogelijk op de wachtlijst komt en wanneer hij/zij op zoek is naar een woning niet onderaan begint. Inschrijven kost je 10 minuten van je tijd en je betaalt €14,00 via iDEAL of €11,50 bij een doorlopende machtiging per jaar. 

1 april-rompertje

Iedereen die er ingetuind is, ontving van ons een e-mail dat het om een 1 aprilgrap gaat en de oproep dat het verstandig is dat je kind zich vanaf zijn/haar 18e jaar direct inschrijft. Ook ontvangen zij als kleine attentie een rompertje dat hen hieraan herinnert. 

Baby-1 aprilgrap