Persbericht

72 nieuwe sociale huurappartementen voor KIEM in Pijnacker-Nootdorp

Foto

Op 17 februari ondertekenden Staedion en Janssen de Jong Projectontwikkeling de turnkey-koopovereenkomst voor 72 sociale huurappartementen in nieuwbouwwijk KIEM in Pijnacker-Nootdorp. Janssen de Jong Projectontwikkeling ontwikkelt én realiseert voor Staedion deze 72 appartementen. Wethouder Frank van Kuppeveld ondertekende symbolisch mee omdat de appartementen een mooie aanwinst zijn voor de sociale woningvoorraad in Pijnacker-Nootdorp.

Eerste stap in de 1000 beoogde woningen

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: "Het is mooi om onderdeel te zijn van zon ambitieus project als KIEM, waar wonen en groen een natuurlijke samenhang krijgen. De 72 duurzame appartementen zijn een goede eerste stap in de extra woningen die we willen gaan bouwen in gemeente Pijnacker-Nootdorp. Onze ambitie is om in deze gemeente 1000 sociale huurwoningen nieuw toe te voegen. Dit bovenop de 1073 sociale woningen die we in deze gemeente al verhuren. Liever in één keer 500 extra sociale huurwoningen in de komende paar jaar dan dit uitsmeren over 10 jaar. De behoefte aan betaalbare en duurzame huurwoningen is groot. Ook in deze omgeving. Goed dat we hiermee een eerste stap zetten maar laten we ook kijken waar we versnelling kunnen aanbrengen. De woningen zijn immers nu nodig." 

Een thuis creëren 

Mark van Doorn, algemeen directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling: "Wij creëren voor mensen één van de belangrijkste basisbehoeften in hun leven: een thuis. In een tijd waarin er een enorm woningtekort is, zijn we ons hier nog meer van bewust. We zijn daarom verheugd een bijdrage te kunnen leveren aan de woningvoorraad in Pijnacker-Nootdorp. De woningen in project KIEM zijn duurzaam en in de openbare ruimte worden speciale natuurspeelplekken en ontmoetingsplekken ingericht die uitnodigen tot bewegen, spelen en ontmoeten. De nieuwe bewoners zullen zich hier zeker thuis voelen!" 

Aanwinst voor Pijnacker-Nootdorp

Frank van Kuppeveld, wethouder Pijnacker-Nootdorp: "Wij zijn blij dat Janssen de Jong en Staedion zorgen voor betaalbare huurwoningen in KIEM. Het wordt een mooie woonwijk, dichtbij alle voorzieningen zoals een OV-halte. Een aanwinst voor gemeente Pijnacker-Nootdorp."

Planning

Op het eerste deel van de locatie is de voorbelasting aangebracht. De vervolgstap is om de locatie bouwrijp te maken. De verwachting is dat de bouw van de 72 sociale huurappartementen start in het derde kwartaal van 2023. 

Over KIEM

De nieuwe woonwijk ligt in het noorden van Pijnacker en wordt grofweg begrensd door de Balij aan de noordzijde, de RandstadRail naar Den Haag en Rotterdam aan de westzijde en aan de oostzijde door het historische lint van de Vlielandseweg. KIEM kent in totaal circa 340 koop- en huurwoningen  waaronder de bovengenoemde sociale huurappartementen - die de komende jaren gefaseerd gerealiseerd worden. Het aanbod in KIEM is ruim en door de zeer grote variëteit aan woningtypen, oppervlakten, de uitstraling en de ligging is er voor ieder wat wils. Hier vind je straks rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen, rug-aan-rugwoningen en appartementen. Naast een uitgebreide aandacht voor een duurzaam ontwerp en een mooie architectuur, kent het project een hoog ambitieniveau van klimaat-adaptief en natuurinclusief bouwen. Bezoek voor meer informatie over KIEM de website www.kiemwonen.nl.