Persbericht

Alle woningen Staedionflat aan de Meppelweg zijn overgestapt op gasloos koken

Foto

Koken op inductie staat op het menu voor alle bewoners van de Staedionflat aan de Meppelweg in Den Haag Zuidwest. De afgelopen weken heeft netwerkbeheerder Stedin de kookgasafsluitingen woning voor woning afgekoppeld. Alle 56 huurwoningen hebben nu een inductieplaat om op te koken. Ook hebben bewoners een nieuwe inductiepannenset gekregen. Bovendien heeft woningcorporatie Staedion meteen een aantal renovatie- en isolatiewerkzaamheden uitgevoerd, zonder hierbij een huurverhoging door te voeren.

Bewoners zijn enthousiast over inductiekoken 

Voordat de werkzaamheden zijn gestart hebben bewoners een brief met uitgebreide informatie ontvangen van Staedion. Het merendeel van de bewoners heeft van te voren ingestemd met de overstap naar gasloos koken. Bewoners zijn enthousiast over deze nieuwe manier van koke

Aardgasvrije wijk

De gemeente krijgt vanuit het Programma Aardgasvrije Wijken een bijdrage van het Rijk om bestaande woningen via een wijkgerichte aanpak aardgasvrij te maken. Met deze mijlpaal is een belangrijke eerste stap gezet naar een aardgasvrije wijk. Naast de Steadionflat staan er nog 5 appartementencomplexen in dit gebied. Dit zijn huur- en koopwoningen met VvE. Hierbij werken Staedion en de gemeente Den Haag intensief samen om ook voor deze complexen de overstap naar schone en duurzame energie te realiseren, waaronder inductiekoken.

Duurzame toekomst 

De VvEs binnen deze complexen krijgen ondersteuning en advies van de gemeente om gaan te verduurzamen. Ook kunnen zij in aanmerking komen voor speciale subsidies voor VvEs. Meer informatie op de website: duurzamestad.denhaag.nl. In de komende jaren volgt aansluiting op het warmtenet en dan zijn deze inwoners in dit gebied klaar voor een duurzame toekomst in een aardgasvrije wijk.