Persbericht

Bewoners van Staedion in het zonnetje gezet

Bewoner Sarah wordt in het zonnetje gezet

Onze bewoners doen veel voor hun buurt en wijk en daarmee versterken zij de veerkracht en leefbaarheid van wijken. Deze bewoners verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Daarom zijn wij - geïnspireerd door Wereldwensdag - op zoek gegaan naar wensen van deze bewoners. Wensen die soms een groot verschil voor hen en de buurt kunnen maken. Gisteren zetten we Sarah Duit in het zonnetje. En binnenkort is een andere bewoner van Staedion aan de buurt.

Wij koesteren onze bewoners

Astrid Nibte, consulent Leefbaarheid & Participatie: “De ene bewoner doet boodschappen voor de buren of zorgt ervoor dat het buurtcentrum draaiende wordt gehouden. En de ander geeft kunstlessen aan kinderen. Doordat bewoners zich op allerlei manieren inzetten voor hun buurt zorgt dit voor versterking van de leefbaarheid en voor verbinding tussen buren onderling. Zo kunnen onze huurders prettig wonen in een fijne buurt. Deze bewoners koesteren wij en dat vinden wij belangrijk om te laten zien. Soms zijn het de kleine dingen die het doen en een verschil maken. Daarom heb ik bewoner Sarah Duit aangedragen om haar wens te laten vervullen. Zij staat altijd klaar voor de bewoners van Catharinaland en zet zich 100% in om de buurt elke dag een beetje mooier te maken.

Kunst- en naailessen voor kinderen en volwassenen in Mariahoeve

Orlando Jonathas, wijkbeheerder, vult aan: “Sarah geeft al geruime tijd elke woensdagmiddag op vrijwillige basis workshops in de Kunstkelder aan Catharinaland 388. Sarah is kunstenares en moedigt kinderen uit de wijk aan om hun artistieke talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Ook voor volwassenen is Sarah inzetbaar. Een aantal vrouwen hebben aangegeven graag naailes te willen. En kan Sarah ook. Het is de bedoeling dat er elke vrijdag naailes wordt gegeven in de Kunstkelder. Er miste nog een lockmachine voor deze naailessen. En deze wens laten wij als Staedion graag in vervulling gaan. Naast deze wens hebben wij ook een persoonlijke wens van Sarah in vervulling laten gaan. Dit was de vervanging van twee kristallen klankschalen die helaas kapot waren gevallen. Omdat we haar inzet in de buurt erg waarderen en haar daarom hiervoor graag bedanken!”

Beter een goede buur dan een verre vriend

Sarah Duit, bewoner: “Wat mooi dat Staedion dit geregeld heeft. Ik doe het heel graag omdat ik het heel belangrijk vind om samen goede dingen voor de buurt te doen. Ik vind het fijn om mensen om mij heen te hebben en zo te verbinden met buren. Ik zeg altijd maar: ‘beter een goede buur dan een verre vriend'.”

Bewoner Sarah wordt in het zonnetje gezet

Uitgelicht

Mariahoeve en Marlot

Meer over Mariahoeve en Marlot

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.