Persbericht

Bouw Betje Wolffstraat gaat voortvarend

Betje Wolff - vlaggen hoogste punt

Donderdag 2 maart werd feestelijk het hoogste punt bereikt van het nieuwe complex aan de Betje Wolffstraat in de wijk Moerwijk in Den Haag. Staedion realiseert samen met Van Wijnen 50 sociale en 22 middeldure huurwoningen. Op de begane grond van het complex komen nieuwe winkelruimtes waaronder de supermarkt Aldi met een ondergrondse parkeergarage. De verschillende soorten winkels en de nieuwe woningen zorgen voor een straat waar het straks prettig wonen en winkelen is.

Het gaat niet om stenen alleen

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “Ons doel was om woningen te bouwen voor verschillende doelgroepen. We hebben de 32 oude woningen gesloopt en bouwen nu 72 woningen terug. Nieuwe betaalbare huurwoningen bouwen, is een belangrijke taak van woningcorporaties, zeker nu de woningnood zo hoog is. Maar het gaat niet om de stenen alleen. Wonen gaat namelijk over mensen. Wij vinden het belangrijk dat elke doelgroep prettig kan wonen. Ook ouderen en rolstoelgebruikers. Er komen sociale huurwoningen speciaal voor deze doelgroepen. De 14 woningen op de bovenste verdieping zijn ingericht voor zowel jongeren als ouderen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Er zijn geen drempels en de wc is in de badkamer, zodat de bewoner genoeg bewegingsruimte heeft. Daarnaast komt ‘Wonen met een Plus’ in het complex. Dit betekent dat ouderen zelfstandig kunnen blijven wonen. Doordat er veel voorzieningen zijn in de buurt en dat er activiteiten worden georganiseerd voor de nieuwe bewoners. Een mooi voorbeeld hoe we bouwen combineren met prettig wonen voor iedere doelgroep!

Bouwen aan ruimte voor een beter leven

Jan Holleman, projectleider Betje Wolffstraat bij Van Wijnen: “Door de bewonerscombinatie van ouderen, rolstoelgebruikers en gezinnen, bouwen we in de Betje Wolffstraat echt samen aan ruimte voor een beter leven. Door de fijne samenwerking verloopt de bouw voorspoedig en volgens planning. Zo vierden we donderdag het bereiken van het hoogste punt van het gebouw. Nu het casco volledig staat, gaan we verder met het opmetselen van de gevels en starten we met de binnenafbouw. In kwartaal 3 van dit jaar verwachten we de woningen op te leveren. Waarna bewoners en omwonenden gezamenlijk kunnen genieten van dit gebouw en de omgeving.”

Duurzame woningen voor ouderen en jongeren

De twee- en driekamerwoningen zijn bedoeld voor zowel ouderen als starters en kleine gezinnen. Daarnaast komt er sociale huur speciaal voor ouderen en rolstoelgebruikers. Dat noemen we 'Wonen met een Plus'. Dat betekent dat ontmoeting centraal staat, er veel voorzieningen zijn en dat er activiteiten worden georganiseerd voor de nieuwe bewoners. Alle woningen in het complex zijn energiezuinig. Dit betekent dat ze goed zijn geïsoleerd, gasloos en voorzien van zonnepanelen. Daarnaast komen er verschillende winkels in het complex en wordt de straat ook opgeknapt. De verwachting is dat het complex eind 2023 opgeleverd wordt.
 

Betje Wolffstraat