Persbericht

Facelift voor gevels Betje Wolffstraat

Foto

De gevels van een aantal winkels en woningen aan de Betje Wolffstraat zijn gerenoveerd. Deze werkzaamheden vormen de start van het opknappen van het winkelgebied Betje Wolffstraat. Het kloppende winkelhart van Moerwijk staat er dan mooi bij voor zeker de komende jaren.

Mevrouw Roet, de eigenaar van winkel t Knorretje, is blij met de veranderingen: "De mooie gevels zien er veelbelovend uit. Wij verhuizen nu naar de overkant van de straat, omdat onze winkelruimte wordt aangepakt." Ook andere ondernemers, zoals van Bagci Telecom, reageren enthousiast: "Het ziet er mooi uit en daar zijn wij blij mee."

Aantrekkelijke uitstraling

De winkels en de woningen in de Betje Wolffstraat 142 t/m 212 en de Rhijnvis Feithlaan 48 t/m 52 hebben een make-over gehad. De winkelpuien en woningbalkons zijn al opnieuw vormgegeven en de luifels van de winkels krijgen nog een eigentijdse en moderne uitstraling. Een goede staat van het gebouw is belangrijk voor zowel bewoners als winkeliers. Staedion investeert daarom grootschalig in zowel onderhoud, als renovatie en nieuwbouw.
 

Start sloop en nieuwbouw

Staedion maakt nu plannen voor de sloop en nieuwbouw van het blok Betje Wolffstraat 167 - 275. De woningen en winkels in dit gedeelte zijn eind dit jaar klaar voor de sloop. In de eerste helft van 2021 start de nieuwbouw van woningen en winkelruimten. De woningen en winkels, met onder meer een nieuwe Aldi-supermarkt, worden naar verwachting in 2023 opgeleverd. Om een aantal winkeliers in de periode tussen sloop en nieuwbouw te kunnen huisvesten, realiseert Staedion momenteel tijdelijke winkelruimten.
 

Winkelen en elkaar ontmoeten

Patty Schoenmaker, beheerder Bedrijfsonroerendgoed van Staedion is enthousiast: "Het winkelgebied wordt in de toekomst nog meer een sociale ontmoetingsplaats in het centrum van Moerwijk. Dit is straks te zien aan het winkelaanbod en aan de inrichting van de openbare ruimte door de gemeente." Zo werken Staedion en de gemeente Den Haag gezamenlijk aan een beter, mooier en leuker Moerwijk.
 

Uitgelicht

moerwijk bij Hart van Moerwijk

Meer over Moerwijk

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.