Persbericht

Hofbadtoren bereikt hoogste punt

Foto

Eind november is het hoogste punt van de Hofbadtoren bereikt. De Hofbadtoren vormt met de al aanwezige Couperus-toren de Poort van Ypenburg. Nu het hoogste punt is bereikt, is deze spreekwoordelijke poort goed te zien. Door de bouw van de Hofbadtoren zorgt Staedion dat er 162 duurzame en betaalbare sociale huurwoningen bijkomen in een stadsdeel waar relatief veel vrijesectorwoningen zijn. De verwachting is dat de woningen in het tweede kwartaal van 2021 worden opgeleverd. Voor dit project is Staedion een Design- en Build-overeenkomst aangegaan met Loostad Vastgoedontwikkeling uit Apeldoorn. Samen met Wessels Zeist en Ufkes Apeldoorn, zijn deze drie VolkerWessels-bedrijven verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van het UAV-GC-project.

Een eigen thuis in Ypenburg

Dré Boidin, directeur Onderhoud  Vastgoed Staedion: "We hebben een mooie mijlpaal bereikt. Ondanks alle coronamaatregelen is er flinke vooruitgang geboekt waardoor we in 2021 162 duurzame en betaalbare huurwoningen toevoegen aan de woningvoorraad van Den Haag. Een mooie aanwinst in Ypenburg waarmee Staedion bijdraagt aan een goede en stabiele mix van verschillende doelgroepen om segregatie tegen te gaan. Het aanbod in de Hofbadtoren is daarom ook divers. Er worden twee- en driekamerappartementen tussen de 50 tot 65 m2 gebouwd. Allen hebben een buitenruimte aan de zon-  en geluidsluwe zijde. Op deze manier ontstaat een prettig woon- en leefklimaat voor de uiteindelijke bewoners. Daarnaast zijn de appartementen energiezuinig en duurzaam. Zo worden zij aangesloten op de stadsverwarming en zijn hierdoor gasloos. Niet alleen op het dak van de Hofbadtoren komen zonnepanelen, maar ook op de zijgevel van het gebouw worden zonnepanelen bevestigd. Ook is er gebruik gemaakt van circulaire gevelelementen. Zo zorgen we er samen voor dat een eigen en nieuw thuis bereikbaar is voor 162 Haagse gezinnen." 

Duurzame aanwinst voor Den Haag

Directeur Henk Driesen van Loostad Vastgoedontwikkeling: "De Hofbadtoren is een uniek project en het derde project dat we voor Staedion realiseren na Het Zamen en de Tuinen van Morgenstond. Wij zijn trots dat het hoogte punt bereikt is. Zeker met de complexiteit van bouwen in de tijd van COVID-19. Ondanks dat we even moesten schakelen, vanwege alle coronamaatregelen, komen er in het nieuwe jaar 162 appartementen bij. Zo dragen wij opnieuw bij aan het terugdringen van het woningtekort in Den Haag. Kortom, de Hofbadtoren is een duurzame aanwinst voor Den Haag en haar inwoners."

Planning

De verwachting is dat de Hofbadtoren in het tweede kwartaal van 2021 wordt opgeleverd. Woningzoekenden die graag in de Hofbadtoren willen wonen, moeten ingeschreven staan bij Woonnet Haaglanden. Een paar maanden voor oplevering worden de woningen aangeboden via deze site.

Foto

Dré Boidin en Henk Driesen op de Hofbadtoren.

Uitgelicht

Blauwe huizen in Ypenburg

Meer over Ypenburg

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.