Persbericht

Kijkje achter de schermen op bouwplaats Wenckebachstraat

Noordpolderkade nieuwbouw

Op zaterdag 17 juni kan iedereen een kijkje achter de bouwhekken nemen bij het bouwproject Wenckebach aan de Wenckebachstraat in de wijk Laakkwartier. Normaal is de bouwplaats van Hillen & Roosen en Staedion verboden toegang, maar tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni 2023 is deze van 10.00 tot 14.00 uur open voor het publiek. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

Aanwinst voor de wijk

Bouwbedrijf Hillen & Roosen realiseert voor woningcorporatie Staedion in Den Haag 136 sociale huurappartementen voor ouderen. Het voormalige verzorgingshuis op de hoek van de Wenckebachstraat en de Noordpolderkade in het Laakkwartier is gesloopt en hier komen de nieuwe woningen voor in de plaats. Met de nieuwbouw aan de Noordpolderkade krijgt de wijk een mooie aanvulling. Er zijn 103 tweekamerappartementen en 33 driekamerappartementen. Het gebouw sluit mooi aan op de aangrenzende bebouwing. De hoogbouw van acht lagen op de hoek is een verwijzing naar de toren van de Majellakerk die ooit op deze plek stond.

Dré Boidin, directeur Onderhoud & Vastgoed Staedion “Tijdens de Dag van de Bouw verzorgen wij rondleidingen over de bouwplaats. En vertellen je meer over de plannen en de werkzaamheden die er uitgevoerd worden. We beantwoorden graag alle vragen die mensen hebben. Ook over het werken bij Staedion en Hillen & Roosen. Het wordt een leuke dag voor jong en oud!”

De Dag van de Bouw

Het jaarlijkse evenement De Dag van de Bouw wordt in 2023 voor de zestiende keer georganiseerd op zaterdag 17 juni. In 2022 bezochten tienduizenden mensen 145 projecten verspreid over heel Nederland. Kijk voor meer informatie over de Dag van de Bouw en de meer dan honderd andere opengestelde bouwplaatsen in heel Nederland op dagvandebouw.nl.

Uitgelicht

Laak straatbeeld

Meer over Laakkwartier en Spoorwijk

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.