Persbericht

Samen eten tegen eenzaamheid

bestuurder Anton Constandse, Gijsbert van Herk bestuurder Staedion en Ben Lachhab van de Participatie Keuken

Staedion organiseerde op woensdag 4 oktober samen met zorginstelling Stichting Anton Constandse een verrassingsdiner. Ruim 125 bewoners kwamen bij elkaar in de Participatie Keuken in het Haagse Moerwijk om samen te genieten van een heerlijk driegangendiner. Het diner werd georganiseerd in de Week tegen Eenzaamheid. Want eten verbindt en leidt tot bijzondere ontmoetingen en nieuwe contacten in de buurt. 

Voor het diner waren niet alleen bewoners en cliënten uit de Haagse regio uitgenodigd. Ook verschillende zorg- en welzijnsorganisaties waren aanwezig, zoals PitzTop, de Kessler Stichting, Wijkz, Fonteynenburg en Gemiva. Staedion en Stichting Anton Constandse werken met hen samen om de leefbaarheid in de wijken te vergroten. Medewerkers van Staedion en cliënten en medewerkers van Stichting Anton Constandse hielpen als vrijwilliger mee in de keuken en bediening. Zij zorgden voor een leuke avond voor alle gasten.   

Eten verbindt

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “Leefbaarheid en ontmoeting zijn thema’s waar wij ons voor inzetten. Want wonen gaat over mensen en echt prettig wonen doe je samen. Eten verbindt en zorgt voor nieuwe ontmoetingen. En dat is voor sommige bewoners hard nodig. Daarom organiseren we dit diner in de Week tegen Eenzaamheid. De avond leverde mooie gesprekken, ontmoetingen en nieuwe contacten in de wijk op. En dat ook nog eens op zo’n mooie locatie als de Participatie Keuken, een initiatief dat wij een warm hart toedragen.”  

Mensen die naar elkaar omkijken

Edwin ten Holte, bestuurder Stichting Anton Constandse: “In ons werk praten we vaak over sociale inclusie en participatie in de samenleving, maar eigenlijk draait alles om ontmoeten. “Hoe mooi is dit initiatief om elkaar aan tafel te ontmoeten en echt even aandacht voor elkaar te hebben. Over en weer werden verhalen verteld, terwijl er werd genoten van de heerlijke maaltijd. Ook werd weer duidelijk hoe belangrijk vrijwilligers zijn. Zonder hun inspanningen en enthousiasme hadden wij deze avond nooit kunnen organiseren. Fijn dat er zoveel mensen zijn die naar elkaar omkijken.” 

Uitgelicht

moerwijk bij Hart van Moerwijk

Meer over Moerwijk

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.