Persbericht

Samenwerking Staedion en Het Goed in Zuidwest

Foto

Op woensdag 1 december hebben Gijsbert van Herk (bestuursvoorzitter Staedion) en Willem van Rijn (directeur Kringloopwarenhuis Het Goed) een intentieovereenkomst getekend. De vestiging van Het Goed, waar medewerkers werken met een afstand tot de arbeidsmarkt, draagt bij aan een positieve ontwikkeling in Den Haag Zuidwest. De winkel is zon 3.000 m2 groot.

Meer werkgelegenheid en mooie producten

Gijsbert van Herk is enthousiast: "We zijn blij dat we samen met Het Goed gaan onderzoeken hoe we een kringloopwinkel in combinatie met een circulair ambachtscentrum en misschien ook een Social Hub in Zuidwest kunnen vestigen. Onze samenwerking kan leiden tot werkgelegenheid, leerervaringsplekken, stages voor studenten van het ROC en mooie producten voor onze bewoners. We zoeken nu een locatie in de wijk, op één plek of over meerdere plekken verdeeld."

Ook Willem van Rijn is opgetogen over de samenwerking: "Met een sterke partner als Staedion kunnen we in Den Haag Zuidwest echt meer werk gaan maken van hergebruik. Er is gezamenlijk nog een duurzame en inclusieve wereld te winnen."

Verbeteren van buurten

De komende jaren wil de gemeente Den Haag de buurten Dreven, Gaarden en Zichten in Den Haag Zuidwest flink verbeteren. Staedion heeft voortvarend dat stokje opgepakt en een ontwikkeling als deze hoort daarbij. De woningen worden vernieuwd of gesloopt en dan teruggebouwd. Er komen comfortabele woningen waarin het prettig wonen is. Ook in de openbare ruimte vinden verbeteringen plaats. Dit doet Staedion samen met de gemeente Den Haag en projectontwikkelaar Heijmans.