Persbericht

Staedion draagt woonzorgcomplex in Delft over aan Hof Wonen

Thomashuis de Oliemolen

Staedion heeft een woonzorgcomplex met 10 eenheden in Delft overgedragen aan Hof Wonen. Het betreft Thomashuis de Oliemolen. Dit is een kleinschalige woonzorgvoorziening voor 9 bewoners met een verstandelijke beperking en een zelfstandige woning voor de zorgondernemer. De bewoners kunnen in hun woning blijven wonen.

Thomashuis de Oliemolen is gevestigd in een oude oliemolen in Delft aan de rand van de wijk Molenbuurt. In Nederland zijn ruim 100 Thomashuizen gevestigd. Een Thomashuis zorgt voor een liefdevol thuis voor mensen met een verstandelijke beperking. 

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “Wij vinden het belangrijk dat deze woningen voor een bijzondere zorgdoelgroep behouden blijven in de sociale sector. Thomashuis de Oliemolen past bij Hof Wonen omdat zij al meerdere Thomashuizen in hun bezit hebben. De reden waarom wij dit complex overgedragen hebben, is omdat wij verder geen Thomashuizen in ons bezit hebben. En ook omdat wij ons meer willen richten op ons werkgebied: Den Haag, Pijnacker-Nootdorp en Westland. Door de verkoopopbrengst van dit complex maken wij geld vrij voor nieuwe investeringen in ons werkgebied."

Karolien de Jager, bestuurder Hof Wonen: “De Oliemolen is ons 88e Thomashuis. We zijn blij met het verhuren van dit huis en een bijdrage te leveren aan dit bijzondere woonconcept van De Drie Notenboomen, en de bewoners een fijn thuis te geven.”