Persbericht

Staedion helpt huurders met energiebesparende producten

Bewoner bij energiemarkt

Staedion maakt zich zorgen over de financiële situatie van haar huurders door de stijgende prijzen voor energie, boodschappen en de hoge inflatie. Op (energie)prijzen en inflatie heeft Staedion helaas geen invloed. Daarom is er gekeken waarmee we onze huurders wel kunnen helpen. Dat doen we door op 6 verschillende momenten op 6 verschillende plekken in Den Haag gratis energiebesparende producten weg te geven aan huurders zoals radiatorfolie of een waterbesparende douchekop.

Wat kunnen we nu doen?

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter: “Onze kerntaak is en blijft het bieden van een betaalbare en veilige woning aan onze huurders. We hebben de afgelopen jaren al veel aangepakt, maar we zetten nog meer in op het versnellen van woningverbeteringen die zorgen voor een lager energieverbruik. Daarbij pakken we woningen met lage energielabels als eerste aan. Helaas is dit niet zomaar geregeld. Het verduurzamen van deze woningen vergt tijd en planning. Dat is ook de reden dat we kijken wat we concreet op dit moment voor onze huurders kunnen doen.”

Alle beetjes helpen

Marieke Stam, directeur Wonen & Samenleven: “We zijn met veel zaken bezig om onze huurders te helpen op het gebied van energiebesparing. We kijken bijvoorbeeld welke maatregelen we in onze wooncomplexen kunnen nemen om de gemeenschappelijke stookkosten te verminderen. We hebben nauw contact met gemeente Den Haag om gezamenlijk bespaarteams in te zetten. Ook bieden we individuele oplossingen voor huurders met betalingsproblemen. Toch wilden wij nog wat extra’s doen voor onze huurders. Daarom kozen wij ervoor om enkele energiebesparende producten aan onze huurders te geven die direct invloed hebben op de energierekening. We snappen dat dit niet het probleem oplost, maar alle beetjes helpen.”

Wat houdt de actie in?

“Wij staan op 23, 24, 25, 30, 31 januari en 1 februari op zes locaties in Den Haag met een marktkraam waarbij onze huurders via een persoonlijke code gratis energiebesparende producten kunnen ophalen. Denk daarbij aan radiatorfolie, een waterbesparende douchekop, brievenbusborstels of een warm dekentje zolang de voorraad strekt. Medewerkers van Staedion zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en eventueel huurders te helpen met het plaatsen van de producten in hun woning. Op maandag 23 januari sluit de gemeente ook aan met hun eigen bespaarteam", aldus Stam.

Energiemarktactie foto 1
Energiemarktactie foto 3