Persbericht

Staedion koppelt vrijgezellen tegen woningnood

Foto

Sociale huurders die single zijn opgelet! Staedion gaat vrijgezelle bewoners aan elkaar koppelen. De Haagse woningcorporatie wil hiermee relatiezoekenden blij maken in de liefde én de doorstroom bevorderen nu de woningnood hoog is.

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: "Hoewel we er alles aan doen om zoveel mogelijk te bouwen, zien we ook kansen om de bestaande woningvoorraad beter te benutten. Nieuwbouw voegt jaarlijks circa 1% van de woningvoorraad toe, terwijl 99% er al staat. Het CBS voorziet dat in 2047 bijna 1 op de 4 volwassenen alleenstaand is. Daarom willen we singles met elkaar matchen zodat er  als de singles gaan samenwonen - een sociale huurwoning vrijkomt. Want voor iedere woningzoekende die binnen de huidige woningvoorraad een plek vindt, hoeft immers geen nieuwe woning te worden gebouwd."
 

Samenwonen biedt kansen

Tanja Riet, projectmanager Verhuur bij Staedion: "We wonen steeds ruimer. De gemiddelde woonoppervlakte neemt per persoon en per huishouden al lange periode toe. We zien kansen en letterlijk de ruimte om meer mensen samen te laten wonen. Daarnaast wonen steeds meer senioren alleen in een grote woning."

Singles gezocht!

Staedion is op zoek naar singles die wonen in een sociale huurwoning in de regio Den Haag en hun ware liefde willen vinden. Belangrijke voorwaarde is - dat als je uiteindelijk gaat samenwonen - je bereid bent om je (sociale) huurwoning op te zeggen. Singles van alle leeftijden (dus ook senioren) kunnen elkaar binnenkort ontmoeten via een singlesevenement in Den Haag. Vrijgezellen kunnen zich aanmelden via staedion.nl/single. Dan ontvangen zij later meer informatie.