Persbericht

Staedion neemt 600 woningen in Den Haag over van Omnia Wonen

De bestuurders van Staedion en Omnia Wonen tekenden de overeenkomsten voor de verkoop

Ruim 600 huurders in de gemeente Den Haag krijgen vanaf 28 december 2023 een nieuwe verhuurder. Woningcorporatie Staedion neemt dan 607 woningen, 2 bedrijfspanden en 7 parkeerplaatsen in Den Haag over van Omnia Wonen. De bewoners kregen vorige maand een brief van Omnia Wonen met dit nieuws.

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter van Staedion: “Wij zijn blij met onze nieuwe huurders. Ook omdat we op deze wijze een bijdrage leveren aan betaalbaar wonen in Den Haag. De bewoners krijgen de zekerheid dat wij de woningen goed blijven onderhouden en beheren. We zijn al vele jaren een vaste partner in de stad en betrokken woningcorporatie die zich inzet voor onze huurders en woningen. In de sector spreken we veel over solidariteit en focus op de eigen stad en regio en we helpen elkaar in de grote volkshuisvestelijke opgave. Als grootste corporatie in deze regio hopen we dat dit ook als voorbeeld mag dienen, want goed voorbeeld doet volgen.”

Peter Toonen, directeur-bestuurder van Omnia Wonen: ”Ons kerngebied ligt in de woningmarktregio’s Amersfoort en Noord-Veluwe en strekt zich uit van Woudenberg tot Oldebroek. We zijn daar geworteld en zijn actief betrokken bij de opgaven en bewoners. In Den Haag is ons aandeel een stuk kleiner. We zijn dan ook blij dat Staedion deze woningen van ons overneemt zodat ze beschikbaar blijven voor de sociale verhuur. Omdat dit gebied voor deze woningcorporatie een kernregio is, zijn de huurders in goede handen bij hen.”