Persbericht

Woningen Tarwekamp na renovatie energielabel A en B

Woningen Tarwekamp na renovatie

Aan het Tarwekamp in de Haagse wijk Mariahoeve zijn in het afgelopen anderhalf jaar acht woonblokken met in totaal 176 woningen van binnen en van buiten gerenoveerd. De woningen waren verouderd en aan vernieuwing toe. Het resultaat: duurzame woningen die klaar zijn voor de toekomst en een woningcomplex met een eigentijdse uitstraling die past bij het groene Mariahoeve. Samen met de bewoners vierde woningcorporatie Staedion gisteren de oplevering.

Bewoners blij met vernieuwde woning

Margret, bewoner aan het Tarwekamp: “De renovatie is heel goed gedaan. Alles is veel beter dan hiervoor. Het beste vind ik het nieuwe glas en de isolatie. En we hebben ook een nieuw balkon en een nieuwe badkamer, wc en keuken. Voor mij is de keuken heel belangrijk en daarmee ben ik zo blij!”

Van energielabel EFG naar A of B

Alle 176 woningen zijn grondig gerenoveerd. Beschikten de woningen eerder nog over energielabel E, F of G, dankzij de renovatie hebben de woningen nu label A of B. Voor het verduurzamen van de woningen zijn onder meer het dak en de kelder geïsoleerd en is al het enkel glas vervangen door HR++ glas en nieuwe kozijnen. Bewoners hebben ook de mogelijkheid om zonnepanelen op het dak te laten leggen. Waar nodig plaatste Staedion nieuwe badkamers, keukens en toiletten. Door het vervangen van de voor- en balkondeuren en installatie van een videofoon is de inbraakveiligheid vergroot. De brandveiligheid van de woningen is verbeterd en de nieuwe, mechanische ventilatie zorgt voor een gezond binnenklimaat. De buitenkant kreeg een moderne uitstraling door gevels met rustige kleuren. De nieuwe balkonhekken met gematteerd glas maken de moderne uitstraling van de woningen helemaal compleet.

Thuis in een wijk waar het prettig wonen is

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “De renovatie geeft de woningen aan het Tarwekamp niet alleen een mooie uitstraling, maar draagt ook bij aan de leefbaarheid. Ik vind het belangrijk dat onze bewoners zich thuis voelen in hun woning, want wonen gaat over mensen. En voel je je thuis, dan komt dat gevoel ook ten goede aan je eigen omgeving en buurt.“

Uitgelicht

Mariahoeve en Marlot

Meer over Mariahoeve en Marlot

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.