Verhalen van talenten

‘Alles wat we doen, heeft invloed op huurders’

Helen heeft een strandbal in haar hand

Helen - categoriebeheerder: 'Als ik aan een kleuter moet uitleggen wat ik doe bij Staedion, zou ik iets zeggen als: ‘Stel je voor dat je ergens een ijsje wilt halen. Dan regel ik dat er afspraken worden gemaakt over welke smaken er zijn, hoe koud het ijs is en tot hoe laat de ijswinkel open is. Ook let ik er goed op dat iedereen zich aan deze regels houdt!’'

Wat is je functie bij Staedion?

Ik ben sinds een maand categoriebeheerder. In deze functie draag ik bij aan het versterken van het prestatievermogen van Staedion door het beheren, registreren en bewaken van inkopen, contracten en leveranciersinformatie. Ik ben daarbij actief in de categorieën met betrekking tot leveringen en diensten (bijvoorbeeld schoonmaak en groen) en professionele diensten (zoals Juridische Zaken en HR). Een concreet voorbeeld is dat ik zorg voor de contractregistratie en de data verzamel die we nodig hebben om rapportages op te stellen. Dat gebruiken we dan weer als input om met onze leveranciers in gesprek te gaan.

Wat heb je gestudeerd?

Ik heb Facility Management gestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam. Daarnaast heb ik een minor gevolgd over inkoopmanagement.

Hoe zou jij de sfeer bij Staedion beschrijven?

Als een open cultuur, ik voel me sinds dag één heel welkom. Niet alleen op mijn afdeling, maar in de hele organisatie. Mensen nemen echt de tijd voor een persoonlijk gesprek en er wordt goed samengewerkt. De sfeer is een mix: formeel wanneer het moet, informeel wanneer het kan.

Je ontmoet een tovenaar en je mag veranderen wat je wilt. Wat verander je bij Staedion, en waarom?

Ik zou voor meer capaciteit zorgen, zodat we meer huizen kunnen bouwen en opknappen. Het is voor jongeren nu bijna onmogelijk om een huis te kopen, dus dat zou ik graag anders zien.

Met welke collega zou je een dagje willen ruilen?

Met een van de Consulenten Leefbaarheid en Participatie, omdat ik het idee heb dat zij midden in de organisatie staan. Ze communiceren met verschillende partners en niet alleen met bewoners. Ik zie mezelf niet echt in deze functie, maar ik zou het best een paar dagen willen proberen.

Beschrijf jezelf in tien woorden.

Eerlijk, kritisch, sociaal, doorzetter, respectvol, ontwikkeling, verbinder, samenwerken, creatief en empathisch.

Ook werken bij Staedion? Bekijk onze openstaande vacatures!