Verhalen van talenten

‘De bewoners staan hier echt centraal’

College Yorick zittend op een bankje

Yorick - trainee Herstructurering: 'Waar ik het liefste wil werken als alles mogelijk is? Ik zou het heerlijk vinden om uit Nederland te vertrekken. Ik ben een zomermens en vind het verschrikkelijk om in het donker en de kou op te staan. Het liefst ga ik naar een warm land, waar je heel relaxed wakker wordt en zo rustig aan je werk kunt beginnen. En dan na werktijd van je omgeving genieten. Bonaire lijkt me wel wat.'

Wat is je functie bij Staedion?

Ik doe een traineeship bij Bewegin, een adviesbureau in Utrecht. Als trainee werk ik gedetacheerd voor verschillende opdrachtgevers. Mijn eerste klus is hier op de afdeling Herstructurering. Herstructurering gaat over twee zaken: renovatie en sloop. Tijdens renovatie of sloop worden bewoners uit hun huis geplaatst en krijgen een tijdelijke woning. Bij renovatie duurt dit vier tot vijf weken, bij sloopprojecten langer. Bewoners mogen dan altijd terugkomen als het nieuwbouwproject klaar is. Ik ondersteun de administratie en verbeter processen, onder andere door digitalisering van het voornoemde.

Met welke collega zou je wel een dagje willen ruilen?

Oeh, dat zijn er een heleboel. Ik zou best willen ruilen met de jongens van het onderhoud, want zij komen echt dicht bij de problemen van bewoners en lossen die op. Het zou wel een slecht idee zijn, want ik ben totaal niet technisch. Ook lijkt het me boeiend om in het bestuur te zitten, om zo meer mee te krijgen van de strategische kant van de organisatie. En ik zou wel een dagje willen ruilen met medewerkers van de afdeling Vastgoed, om te kijken hoe ze beslissen over de renovatie of sloop van gebouwen.

Wat is het meest waardevolle aan je werk?

Dat zijn twee dingen. Staedion is een waardevolle organisatie, omdat iedereen die het minder breed heeft hierdoor toch ergens kan wonen. Bij de afdeling Herstructurering zie ik dat bewoners echt centraal staan en alle hulp krijgen die ze nodig hebben. Mijn collega’s en ik begrijpen dat het voor huurders heel ingrijpend is om hun woning tijdelijk te moeten verlaten. Ik heb bewondering voor de Consulenten Leefbaarheid en Participatie, die elke dag met een glimlach op hun gezicht lijken op te staan om huurders te helpen. Voor mezelf is het waardevol dat ik ervaring en kennis opdoe tijdens mijn periode bij Staedion. Het is heel leerzaam om te zien hoe een woningcorporatie werkt.

Welke opleiding heb je gedaan of volg je nu?

Ik heb vrij lang gestudeerd, zeven jaar. Ik begon met de hbo-opleiding Communicatiemanagement in Amsterdam. Na twee jaar had ik mijn propedeuse binnen en ging ik door met de bachelor Psychologie in Utrecht. Vervolgens heb ik me gespecialiseerd in arbeids- en organisatiepsychologie. Uiteindelijk heb ik in dat laatste een master gehaald.

Ook werken bij Staedion? Bekijk onze openstaande vacatures!