Belgisch park - kaart

Belgisch Park

Wijk

Belgisch park -Antwerpsestraat

Op deze pagina vind je informatie over Belgisch Park. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Tussen Scheveningen en natuurgebied Oostduinen ligt de woonwijk Belgisch Park. De wijk heet zo, omdat veel straatnamen genoemd zijn naar plaatsen in Belgiƫ. Het grootste deel van de wijk is gebouwd rond 1920.

Bij de wijk hoort het strookje kust waar het Kurhaus staat en de Pier ligt. Een levendig stukje van de wijk, met ook veel hoogbouw. Daarachter liggen twee verschillende woonkernen. Een daarvan bestaat uit smalle rechte straten met kleine huizen. Daartussen lopen gezellige winkelstraten. Nog iets verder ligt een groot rond plein, het Belgischeplein. Daar komen als een ster brede straten op uit. Daar staan grote herenhuizen.

Er zijn dus grote verschillen in bouw en formaat van de huizen. Daarom verschilt ook de sfeer. Rondom het Belgischeplein is het rustig en groen. Hoe meer je richting kust gaat, hoe levendiger het wordt. In de wijk is alles te vinden wat je nodig hebt: van winkels voor dagelijkse dingen tot mode en boeken. Ook is er elke donderdag een wijkmarkt in de Stevinstraat.

Ontspanning vind je natuurlijk op het strand. Ook natuurgebied Oostduinen en daarachter Meyendel zijn heerlijke gebieden om eropuit te trekken. Net als de Scheveningse Bosjes en het Westbroekpark vlakbij. Wil je iets anders? De tram brengt je snel naar het stadscentrum.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?