Mijn Staedion
samen
werken

  'Spectaculaire start bouw Hofbadtoren' - 26.09.2019

  Op woensdag 25 september is de start van de bouw van de Hofbadtoren gevierd. Samen met de al aanwezige Couperus-toren vormen zij straks de Poort van Ypenburg. Met een knipoog naar het verleden, tot 1991 was Ypenburg in gebruik als vliegveld, landde er een parachutist op de bouwplaats. Tenminste dat dachten alle aanwezigen. Een acteur verkleed als parachutist inclusief parachute kwam verward het bouwterrein oplopen en meldde dat hij een verkeerde landing had gemaakt. De ‘parachutist’ overhandigde bestuursvoorzitter Willem Krzeszewski (Staedion), wethouder Boudewijn Revis (gemeente Den Haag) en directeur Henk Driesen (Loostad Vastgoedontwikkeling) de zogenaamde ‘sleutel tot succes’. Door de sleutel om te draaien en op de spreekwoordelijke knop te drukken, is de bouw officieel gestart.

  De Hofbadtoren: 162 sociale en duurzame huurwoningen in Ypenburg
  In de Hofbadtoren komen straks 162 sociale huurwoningen. De twee- en driekamerappartementen van 50 m2 tot 65 m2 zijn energiezuinig en duurzaam. Zo worden zij aangesloten op de stadsverwarming en zijn hierdoor gasloos. Niet alleen op het dak van de Hofbadtoren komen zonnepanelen, maar ook op de zijgevel van het gebouw worden zonnepanelen bevestigd. Passend binnen de Haagse kaders die kenmerkend zijn voor het ontwerp (OZ architecten) van de Hofbadtoren. Ook heeft het gebouw een lagere EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) dan wettelijk voorgeschreven. Staedion draagt zo bij aan het realiseren van betaalbare en duurzame huurwoningen voor de inwoners van Den Haag.

  Trots op deze mijlpaal
  Erik Bruns, projectmanager Staedion: “Voor de bouw van de Hofbadtoren heeft Staedion een prijsvraag uitgezet om een zo duurzaam mogelijk gebouw te maken. Loostad Vastgoedontwikkeling is hierbij als prijswinnaar uitgeroepen. Met alle partijen is er hard gewerkt om tot deze mijlpaal te komen.”

  Bijdragen aan de toenemende vraag naar betaalbare woningen
  Bestuursvoorzitter Willem Krzeszewski van Staedion: “We zijn trots dat we gaan starten met de bouw van de Hofbadtoren in de wijk Ypenburg met een partner als Loostad Vastgoedontwikkeling. Als corporatie willen wij stabiele, niet eenzijdige wijken. Ypenburg is een mooie locatie waarin wij bijdragen aan een goede en stabiele mix van verschillende doelgroepen. De komende jaren willen we doorgaan met het bouwen van nieuwe woningen om te voldoen aan de steeds toenemende vraag naar voldoende betaalbare huurwoningen. Dit is een mooie opgave om invulling te geven aan het terugdringen van het grote woningtekort in regio Haaglanden.”

  Prettig woon- en leefklimaat
  Met het feestelijke startsein gaat Loostad Vastgoedontwikkeling verder met de bouw van de Hofbadtoren. Dit doen zij samen met haar zusterondernemingen Wessels Zeist en Ufkes Apeldoorn, alle drie VolkerWessels bedrijven. Het gebouw heeft verschillende hoogteniveaus en komt naast het zwembad Hofbad, dichtbij uitvalswegen en voorzieningen. Alle appartementen hebben een buitenruimte aan de zon- en geluidsluwe zijde waardoor een prettig woon- en leefklimaat ontstaat voor de uiteindelijke bewoners. Ook aan parkeren is gedacht. Dit wordt opgelost op het binnenterrein. De verwachting is dat de woningen begin 2021 worden opgeleverd. Directeur Henk Driesen van Loostad Vastgoedontwikkeling: “Na de Tuinen van Morgenstond met 243 sociale huurwoningen zijn wij verheugd om de succesvolle samenwerking met Staedion voort te zetten door het ontwikkelen en realiseren van 162 sociale huurwoningen in Ypenburg. Een aanwinst voor de stad Den Haag!”
   
  Boudewijn Revis, wethouder gemeente Den Haag Stadsontwikkeling, Wonen en Scheveningen “Iedereen kent wel iemand die op zoek is naar een woning. Daarom ben ik trots dat er met de Hofbadtoren weer 162 onmisbare betaalbare woningen bij komen in Den Haag.”

  Foto-3-Start-bouw-Hofbadtoren.jpg

  Deel dit artikel: