Ventilatiesysteem aanbrengen

Staedion wil binnenkort een ventilatiesysteem aanbrengen in het woonblok waarin je woont. Hier lees je meer over waarom we dit doen, wat we gaan doen en hoe we dit gaan doen. Staedion betaalt de kosten van het aanbrengen van het systeem. Dit kost je niets en je kan prettiger wonen.

Wat doet een ventilatiesysteem

Een ventilatiesysteem voert vuile lucht in je woning af en zorgt voor meer frisse lucht. Hierdoor is er minder vocht in je woning en daardoor is er minder kans op schimmel. Droge lucht is ook makkelijker te verwarmen. Dat is voordeliger wonen en beter voor je gezondheid.

Er komt een medewerker bij je kijken

Een medewerker van het installatiebedrijf komt, voordat de werkzaamheden beginnen, bij je thuis voor een opname. Hierdoor weet de medewerker hoe de werkzaamheden het beste uitgevoerd kunnen worden. Er zijn namelijk verschillende woningen in het wooncomplex die er allemaal anders uitzien. Tijdens dit bezoek kijken we samen naar de beste oplossing voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

Afspraak werkzaamheden

De werkzaamheden in je  woning duren ongeveer vier uur. Hiervoor moet je thuis zijn. Je ontvangt een brief van het installatiebedrijf met een datum en tijdstip waarop zij bij je langskomen.

Werkzaamheden in je woning

De keuken, badkamer en toilet krijgen een ventilator die vochtige en vuile lucht afzuigt. Omdat iedere ruimte een eigen hoeveelheid lucht af moet zuigen, worden er verschillende typen ventilatoren gemonteerd.

Voor een goede doorstroming van de lucht moet er tussen de binnendeuren en de vloer wat ruimte zijn. Wanneer deze ruimte te klein is maken wij de binnendeuren iets korter of we zetten een speciaal rooster in de deur. Dit is soms nodig om de vervuilde lucht vanuit de ruimtes achter de deur ook goed te kunnen afvoeren. En om er voor te zorgen dat er verse lucht kan worden aangevoerd.

Voorbeeld van een ventilator

Voorbeeld van een ventilator

CO2-sensoren en bediening

Om je woning zo goed mogelijk te ventileren brengen wij CO2-sensoren aan in de woonkamer en de grootste slaapkamer. Deze sensoren meten de luchtvervuiling in deze kamers. Raakt de lucht te vervuild in deze kamers. Dan zorgen zij ervoor dat de luchtafvoer verhoogd wordt. Hierdoor werkt het systeem beter en nog zuiniger.

In de keuken brengen wij een 4-standen schakelaar aan. Hiermee kan je de ventilator handmatig bedienen wanneer je bijvoorbeeld gaat koken, douchen of je de was binnen te drogen hangt.

Voorbeeld van een co2-sensor

Voorbeeld van de sensor voor de woonkamer en slaapkamer.

Voorbeeld van een vierstanden schakelaar van het ventilatiesysteem

Voorbeeld van de schakelaar om het ventilatiesysteem te bedienen. Deze hangt in de keuken.

Overlast

Het boren en stofzuigen tijdens de werkzaamheden kan zorgen voor geluidsoverlast. De monteur dekt de werkplek af om schade en vuil in je woning te voorkomen. Na de werkzaamheden wordt alles netjes opgeruimd.

Uitgelicht