Ventilatiesysteem aanbrengen

Staedion wil binnenkort een ventilatiesysteem aanbrengen in het woonblok waarin je woont. Hier lees je meer over waarom we dit doen, wat we gaan doen en hoe we dit gaan doen. Staedion betaalt de kosten van het aanbrengen van het systeem. Dit kost je niets en je kan prettiger wonen.

Wat doet een ventilatiesysteem

Een ventilatiesysteem voert vuile lucht in je woning af en zorgt voor meer frisse lucht. Hierdoor is er minder vocht in de woning en daardoor is er minder kans op schimmel. Droge lucht is ook makkelijker te verwarmen. Dat is voordeliger wonen en beter voor je gezondheid.

Er komt een medewerker bij je kijken

Een medewerker van het installatiebedrijf komt, voordat de werkzaamheden beginnen, bij je thuis voor een opname. Hierdoor weet de medewerker hoe de werkzaamheden het beste uitgevoerd kunnen worden. Er zijn namelijk verschillende woningen in het wooncomplex die er allemaal anders uitzien. Tijdens dit bezoek kijken we samen naar de beste oplossing voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

Afspraak werkzaamheden

De werkzaamheden in je woning duren ongeveer vier uur. Hiervoor moet je thuis zijn. Je ontvangt een brief van het installatiebedrijf met een datum en tijdstip waarop zij bij je langskomen.

Werkzaamheden in je woning

Wij brengen een ventilatiebox aan in je woning met buizen naar de keuken, badkamer en toilet. Hier worden afzuigventielen geplaatst. Deze ventielen worden afgesteld door de monteur, zodat de juiste hoeveelheid vervuilde lucht wordt afgevoerd. Afhankelijk van de situatie krijg je een normaal ventiel, een regelbaar ventiel of een zelfregelend ventiel.

Voorbeeld van een ventilatiebox

Voorbeeld van een ventilatiebox

Voorbeeld van een normaal ventiel, regelbaar ventiel en zelfregelend ventiel

Voorbeeld van een normaal ventiel, regelbaar ventiel en een zelfregulerend ventiel

De buizen die door je woning lopen worden weggewerkt met een koof of een verlaagd plafond, zodat deze uit het zicht zijn en het geheel er weer netjes uitziet.

Voor een goede doorstroming van de lucht moet er tussen de binnendeuren en de vloer wat ruimte zijn. Wanneer deze ruimte te klein is maken wij de binnendeuren iets korter of we zetten een speciaal rooster in de deur. Dit is soms nodig om de vervuilde lucht vanuit de ruimtes achter de deur ook goed te kunnen afvoeren. En om er voor te zorgen dat er verse lucht kan worden aangevoerd.

3-standenschakelaar

De ventilatiebox kan je bedienen met de 3-standenschakelaar. Wanneer je bijvoorbeeld gaat koken, de was binnen gaat drogen of gaat douchen, kan je de ventilator meer lucht laten afvoeren. Hierdoor zorg je ervoor dat de lucht in je woning schoon en droog blijft.

Voorbeeld van een 3-standenschakelaar

Voorbeeld van een 3-standenschakelaar

Overlast

Het boren en stofzuigen tijdens de werkzaamheden kan zorgen voor geluidsoverlast. De monteur dekt de werkplek af om schade en vuil in je woning te voorkomen. Na de werkzaamheden wordt alles netjes opgeruimd.

Uitgelicht

Tekening van twee pratende mensen onder een parasol

Hulp nodig? Neem contact op!

Heb je vragen of heb je hulp nodig. Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.