Zonnepanelen

Goed nieuws: je bespaart met zonnepanelen op je energiekosten! Heb je een appartement? Dan bespaar je ongeveer € 130,- per jaar. Voor een eengezinswoning is dit ongeveer € 154,- per jaar. Je kiest er zelf voor om mee te doen en hoeft er niets voor te doen. 

Krijg ik zonnepanelen?  

Staedion kiest per jaar 1.000 huizen waarop zonnepanelen komen. Als je huis is uitgekozen ontvang je een brief van Staedion. Daarin staat informatie over hoeveel kosten je bespaart en hoe je je kunt aanmelden voor zonnepanelen. Vul hieronder je postcode en huisnummer in om te zien of je zonnepanelen krijgt.

Postcode check zonnepanelen

Postcode check zonnepanelen

Helaas, je kan dit jaar niet kiezen voor zonnepanelen.

Dit kan twee redenen hebben:

  1. Dit jaar zijn 1.000 woningen geselecteerd waarbij het mogelijk is zonnepanelen te laten plaatsen. Is je woning geschikt, maar kom je niet in aanmerking? De kans is groot dat je volgend jaar wel in aanmerking komt. Dan selecteren we 1.000 nieuwe woningen.
  2. Je woning is niet geschikt voor het aansluiten van zonnepanelen. Helaas is het dan niet mogelijk om zonnepanelen te installeren en komt je woning ook volgend jaar niet in aanmerking.

Gefeliciteerd! Je krijgt dit jaar de kans om te kiezen voor zonnepanelen.
Je ontvangt dit jaar een brief met hierin meer informatie over de zonnepanelen en hoe je je hiervoor kan aanmelden.
Heb je al een brief ontvangen? Dan kan je je ook online aanmelden en/of vragen stellen via onze leverancier .

zonnepanelen aanvragen

Waarom kies je voor zonnepanelen?   

  • minder hoge elektriciteitsrekening;
  • je hoeft er niets voor te doen;
  • je bent minder afhankelijk van hoge energieprijzen;
  • je draagt bij aan het milieu;
  • je houdt via een dashboard bij hoeveel groene stroom je opwekt.  

Zonnig jaar? Meer geld terug!

Je energieleverancier houdt precies bij hoeveel stroom je -na het gebruik ervan- over hebt. Deze stroom verrekent de leverancier met de hoeveelheid stroom die je hebt gebruikt (dit heet salderen). Als de zonnepanelen meer stroom hebben opgeleverd dan je hebt gebruikt, dan krijg je geld terug. Als het een zonnig jaar is geweest, dan leveren de zonnepanelen meer stroom op en krijg je meer geld terug.

Rekenvoorbeeld

Hoeveel stroom je gaat opwekken, hangt af van het aantal zonnepanelen. Ook ligt dit aan de hoeveelheid zon, de ligging van je huis en de plek van de zonnepanelen op het dak. 

Voorbeeld 4 panelen

Appartement

Eengezinswoning

Verlaging energiekosten

€ 250,-

€ 250,-

Jaarlijkse (service)kosten

€ 120,-

€ 96,-

Besparing per jaar

€ 130,-

€ 154,-

*De besparing per jaar is een berekend gemiddelde. Dit kan per huis verschillen.

Servicekosten

Je betaalt servicekosten voor de zonnepanelen. Dit is voor het plaatsen en het onderhoud van de zonnepanelen. Voor zonnepanelen op eengezinswoningen betaal je €2,00 per paneel per maand. Woon je in een appartement dan betaal je €2,50 per paneel per maand. Deze bijdrage zie je maandelijks terug in de servicekosten en niet in de huur. In bovenstaand rekenvoorbeeld kan je zien dat je ondanks de servicekosten geld bespaart op je energierekening.

Veelgestelde vragen

Uitgelicht

Tekening van twee pratende mensen onder een parasol

Hulp nodig? Neem contact op!

Heb je vragen of heb je hulp nodig. Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.