Zonnepanelen

Goed nieuws: je bespaart met zonnepanelen op je energiekosten! Heb je een appartement? Dan bespaar je ongeveer € 130,- per jaar. Voor een eengezinswoning is dit ongeveer € 154,- per jaar. Je kiest er zelf voor om mee te doen en hoeft er niets voor te doen. 

Wanneer kom je in aanmerking voor zonnepanelen?  

Staedion kiest per jaar 1.000 woningen waarop zonnepanelen komen. Als jouw woning is uitgekozen ontvang je een brief van Staedion. Daarin staat informatie over hoeveel kosten je bespaart en hoe je je kunt aanmelden voor zonnepanelen.   

Kom ik in aanmerking?

Waarom kies je voor zonnepanelen?   

  • minder hoge elektriciteitsrekening;
  • je hoeft er niets voor te doen;
  • je bent minder afhankelijk van hoge energieprijzen;
  • je draagt bij aan het milieu;
  • je houdt via een dashboard bij hoeveel groene stroom je opwekt.  

Wanneer is jouw woning geschikt? 

Zonnepanelen zetten (zon)licht om in stroom. Hoe meer licht, hoe meer stroom. In de schaduw leveren zonnepanelen niet genoeg stroom op. Daarom plaatsen wij zonnepanelen op het zuiden.  

Jouw woning is geschikt voor zonnepanelen als: 

  • het dak sterk genoeg is;
  • het dak groot genoeg is; 
  • het dak bereikbaar is; 
  • het mogelijk is om een leiding van de zonnepanelen naar de meterkast aan te leggen;
  • of er binnenkort onderhoud aan het dak wordt gedaan. 

Voordelen zonnepanelen

Zonnig jaar? Meer geld terug!

Je energieleverancier houdt precies bij hoeveel stroom je -na het gebruik ervan- over hebt. Deze stroom verrekent de leverancier met de hoeveelheid stroom die je hebt gebruikt (dit heet salderen). Als de zonnepanelen meer stroom hebben opgeleverd dan je hebt gebruikt, dan krijg je geld terug. Als het een zonnig jaar is geweest, dan leveren de zonnepanelen meer stroom op en krijg je  meer geld terug.

Rekenvoorbeeld

Hoeveel stroom je gaat opwekken, hangt af van het aantal zonnepanelen. Ook ligt dit aan de hoeveelheid zon, de ligging van je woning en de plek van de zonnepanelen op uw dak. 

Voorbeeld 4 panelen

Appartement

Eengezinswoning

Verlaging energiekosten

€ 250,-

€ 250,-

Jaarlijkse (service)kosten

€ 120,-

€ 96,-

Besparing per jaar

€ 130,-

€ 154,-

*De besparing per jaar is een berekend gemiddelde. Dit kan per woning verschillen.

Servicekosten

Je betaalt servicekosten voor de zonnepanelen. Dit is voor het plaatsen en het onderhoud van de zonnepanelen. Voor zonnepanelen op eengezinswoningen betaal je €2,00 per paneel per maand. Woon je in een appartement dan betaal je €2,50 per paneel per maand. Deze bijdrage zie je maandelijks terug in de servicekosten en niet in de huur. In bovenstaand rekenvoorbeeld kan je zien dat je ondanks de servicekosten geld bespaart op je energierekening.

Stappenplan zonnepanelen

Als je zonnepanelen op je woning of wooncomplex krijgt, doorlopen we een aantal stappen. In het stappenplan zie je wat je kan verwachten als je toestemming geeft om zonnepanelen te plaatsen. 

Mijn opbrengst bekijken

Wil je weten wat je zonnepanelen aan stroom opleveren? Dit is allemaal zichtbaar in je eigen dashboard via Mijn Staedion.  

Veelgestelde vragen

Wie legt de zonnepanelen?

Solar NRG en Ecorus zijn onze leveranciers van zonnepanelen. Zij geven je meer informatie over het plaatsen van de zonnepanelen als je hiervoor toestemming heeft gegeven.

Heb je vragen over de installatie van zonnepanelen?

Al deze vragen kan je stellen aan onze installateurs Ecorus en SolarNRG.

Wat kosten zonnepanelen?

Voor eengezinswoningen betaal je € 2,00 per zonnepaneel per maand. Woon je in een appartement, dan betaal je € 2,50 per zonnepaneel per maand. Er is een prijsverschil, omdat het plaatsen en aansluiten van zonnepanelen op een appartementencomplex duurder is. Er moet bijvoorbeeld een hijskraan ingezet worden om de zonnepanelen op het dak te krijgen. Deze bijdrage zit in je maandelijkse servicekosten, niet in je huur. Bekijk ook het rekenvoorbeeld.

Is er altijd financieel voordeel?

Ja, als je kiest voor zonnepanelen heb je altijd een financieel voordeel. Je bespaart dus meer op je energiekosten, dan dat je betaalt aan servicekosten voor de zonnepanelen. Bekijk ook het rekenvoorbeeld.

Als ik nu niet voor zonnepanelen kies, kan ik ze dan later alsnog aanvragen?

Nee, dat kan niet. Wel is er de kans dat een tweede ronde wordt gestart in je wijk. Dan krijgt iedereen nog een keer de kans zich aan te melden voor zonnepanelen.

Uitgelicht

Tekening van twee pratende mensen onder een parasol

Hulp nodig? Neem contact op!

Heb je vragen of heb je hulp nodig. Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.