Huur opzeggen

Wil je de huur van je woning opzeggen? Dat kan iedere dag van de maand. Lees hieronder op welke manieren je de huur op kan zeggen en welke voorwaarden er zijn.

De huur opzeggen kan op iedere dag van de maand 

Wat zijn de regels?

Hieronder staan de regels als je de huur wil opzeggen:

  • Kies een datum waarop je uit het huis wil. En geef deze datum aan ons door. Deze datum moet een werkdag zijn. En geen zaterdag, zondag of feestdag.
  • Er zit minimaal een maand tussen de datum waarop je het huis uit wil en de einddatum dat je dat aan ons doorgeeft. Bijvoorbeeld, wil je op 8 september het huis uit? Dan geef je dat op zijn laatst op 8 augustus aan ons door.
  • Je kunt de huur maximaal 3 maanden van tevoren opzeggen. Bijvoorbeeld, zeg je op 14 februari de huur op? Dan kun je maximaal de datum van 14 mei aan ons doorgeven. Je kunt ons niet op 14 februari al laten weten dat je de huur op bijvoorbeeld 14 juli wil opzeggen.
  • Je zegt de huur op via Mijn Staedion, een brief of e-mail met een opzegformulier. Of je komt langs op kantoor. Heb je niet opgezegd volgens 1 van deze manieren? Dan kunnen wij de huur niet opzeggen. Hieronder staat uitgelegd hoe je de huur kan opzeggen. 

Hoe kun je de huur opzeggen?

Je kunt ons op 3 verschillende manieren laten weten dat je de huur opzegt.

Online in Mijn Staedion

In Mijn Staedion kun je de huur opzeggen.

Met een brief of e-mail

Je kunt ons een brief of een e-mail sturen.

  • Print het formulier voor het opzeggen van de huur, vul het in en stuur het op naar: Staedion, postbus 40406, 2504 LK Den Haag. Je kunt dit formulier ook e-mailen naar info@staedion.nl
  • Let op. Staan er twee namen op het huurcontract? Dan moeten zij allebei een handtekening zetten.

Op ons kantoor

Je kunt naar ons kantoor komen om de huur op te zeggen. Ons kantoor is open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Wat doen wij als je de huur opzegt?

Zeg je de huur op? Dan krijg je van ons een bericht. Daarin staat wat je moet doen. En daarin staat ook dat wij het huis komen controleren.

Hoe laat je je huis achter?

Wij controleren twee keer hoe het met je huis is. Dit noemen wij een voor- en een eindinspectie. Je moet het huis schoon, heel en leeg achterlaten. In de checklist: hoe laat je je huis achter staat precies wat je moet doen.

Veelgestelde vragen

Uitgelicht