Mijn Staedion
samen
werken

  'Een ontmoeting die smaakt naar meer' - 26.05.2022

  Staedion organiseerde op woensdag 25 mei samen met de Participatie Keuken een verrassingsdiner. Onder het genot van een heerlijk driegangendiner bracht de Haagse woningcorporatie zo’n 150 bewoners bij elkaar in de Participatie Keuken in Moerwijk. Deze verrassing leidde tot bijzondere ontmoetingen en nieuwe contacten tussen bewoners en zorg- en welzijnsorganisaties.
   
  Voor het diner waren niet alleen bewoners uit de regio uitgenodigd, maar ook verschillende zorg- en welzijnsorganisatie. Staedion werkt met hen samen om de leefbaarheid in de wijken te vergroten. Denk aan LIMOR, Stichting Anton Constandse, Xtra, Wijkz, Saffier, Fonteynenburg, Pitztop en Middin. Ook een aantal van hun cliënten die een diner in goed gezelschap konden gebruiken, waren uitgenodigd. Medewerkers van Staedion en de zorg- en welzijnsorganisaties hielpen als vrijwilliger mee in de keuken en bediening. 
   
  Meer inzetten voor leefbaarheid

  Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “Leefbaarheid en ontmoeting zijn thema's waar corporaties zich weer meer voor moeten inzetten. Want voor prettig wonen is meer nodig dan alleen een huis. Echt prettig wonen doe je samen. Eten verbindt en brengt mensen uit de wijk samen. En dat is voor sommige bewoners hard nodig. Het is mooi om te zien dat we tijdens dit diner bewoners en cliënten, maar ook onze samenwerkingspartners en collega’s van Staedion bij elkaar hebben gebracht. En dat ook nog eens op zo’n mooie locatie als de Participatie Keuken, een initiatief dat wij een warm hart toedragen. De avond leverde mooie gesprekken, ontmoetingen en nieuwe contacten in de wijk op.”
   
  De Participatie Keuken
  Het diner vond plaats in de vernieuwde Participatie Keuken in het Hart van Moerwijk. De Participatie Keuken is een stichting gericht op het structureel vergroten van de veerkracht van de mens. Dit doen zij door het organiseren van ontmoetingen die smaken naar meer. Ben Lachhab, initiatiefnemer Participatie Keuken: “Met onze ontmoetingen creëren wij saamhorigheid waardoor mensen vanuit eigen waardigheid deelnemen aan de samenleving.” 


   

  Deel dit artikel: