Mijn Staedion
samen
werken

    'Meer comfort in vernieuwde woningen Haagse Notenbuurt' - 07.09.2022

    In de Haagse Notenbuurt is er in de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan het verbouwen van 294 woningen en een winkelpand. De woningen waren verouderd en aan groot onderhoud toe. Nu het werk klaar is zijn bewoners blij met het resultaat: comfortabele woningen in een buurt waar het fijn wonen is. Vandaag vierden we samen met de bewoners én de buurt de oplevering van de woningen.

    Bewoners kozen voor behoud woningen
    Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “De Notenbuurt is erg geliefd bij haar bewoners. De woningen stammen uit de jaren ’30 van de vorige eeuw en voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. Toen er een keuze gemaakt moest worden tussen het behoud van de huidige woningen of nieuwbouw, gingen we in gesprek met onze huurders. Een ruime meerderheid koos voor het opknappen van de woningen. Als voornaamste reden noemde men hier met veel plezier samen met de mensen uit de buurt te wonen en niet te willen verhuizen. Wij vinden het belangrijk dat onze huurders prettig wonen en zich thuis voelen. Ik ben daarom trots en blij dat we hier met betrokken collega’s via een uitgebreid participatietraject een goed gevolg aan hebben gegeven. Ik wens de bewoners veel woonplezier toe.“
     
    Meneer en mevrouw De Lange, bewoners uit de Kokosnootstraat, kijken terug op een spannende tijd, maar zijn blij dat er niet gekozen is voor nieuwbouw. “Ons huis is nu zo goed als nieuw en beter geïsoleerd, onder andere met dubbelglas. Het huis is nu energiezuiniger. Afgelopen week waren we 57 jaar getrouwd, we hopen hier samen nog heel oud te worden.”
     
    Van binnen en buiten in onderhoud
    Willem Grift, projectleider: “Het onderhoudswerk aan 294 woningen voerden we uit in meerdere straten in de Notenbuurt. Portiek na portiek renoveerden we de woningen in de Okkernootstraat, Kokosnootstraat, Alberdastraat, Walnootstraat en het Notenplein. De bewoners hebben nu een beter geïsoleerde woning. We voerden herstelwerk uit aan de houten kozijnen en hebben ramen en deuren vervangen. Al het enkele glas is vervangen door HR++ glas. Aan de buitenkant van het gebouw pakten we het voeg- en metselwerk aan. Waar nodig plaatsten we nieuwe keukens, badkamers en toiletten. Ook beschikken alle woningen nu over een rookmelder en mechanische ventilatie.”
     
    Mozaïekbankje cadeau aan de buurt
    Marlies de Mos, sociaal projectleider: “Tijdens de verbouwing hadden we veel contact met de bewoners, omdat ze voor een paar weken sliepen in een logeerwoning. Om te vieren dat het werk klaar is, hebben we de buurt daarom een mozaïekbankje cadeau gegeven met een ontwerp dat past bij de buurt. Deze staat centraal op het Notenplein. Hopelijk leidt het tot veel mooie gesprekken en ontmoetingen.”

    087_Onthulling-mozaiekbankje-Dre-en-buurtbewoners.jpg
    Samen met de bewoners onthulde Dré Boidin, directeur Onderhoud & Vastgoed het mozaiëkbankje

    090_Onthulling-mozaiekbankje-Dre-en-buurtbewoners.jpgHet mozaïekbankje met het favoriete ontwerp, gekozen door buurtbewoners

    Deel dit artikel: