Loosduinen

Loosduinen

Wijk

buurt evenement loosduinen

Op deze pagina vind je informatie over Loosduinen. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Tussen Waldeck en Kraayenstein ligt de wijk Loosduinen. Die bestaat uit de Kom van Loosduinen en Houtwijk. Het is een groene wijk die niet ver van zee ligt.

De Kom van Loosduinen is de oude dorpskern. Hier is een oude molen te vinden en de meeste oudere huizen van de wijk staan hier. Er hangt nog steeds een dorpse sfeer en er staan allerlei soorten woningen door elkaar.

Houtwijk is heel anders dan de Kom. Die wijk is in de jaren 80 gekomen, met veel eengezinswoningen en een paar flats. Er staan koophuizen en huurwoningen. Bij de aanleg is vooral aan kinderen gedacht. Je komt lopend of met de fiets makkelijker de wijk door dan met de auto. Vroeger was dit landelijk gebied. Dat zie je nog steeds aan de vele slootjes.

Aan de Loosduinse Hoofdstraat kun je winkelen. De bewoners van Houtwijk gaan voor hun boodschappen vooral naar de Hildo Kroplaan. Wil je een frisse neus? Ga dan naar park Bokkefort, midden in Houtwijk. Daar kunnen kinderen spelen in de speeltuin. Ook landgoed Ockenburg, de Uithof en Madestein liggen vlakbij. En na 10 minuten fietsen sta je in de duinen en aan het strand. Daar kun je de mooiste zonsondergangen zien, of picknicken. Heerlijk.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Artikelen over deze wijk