Bewonersverhaal

50 jaar wonen bij Staedion: dat verdient een bloemetje

50 jaar huurder bloemetje

Sinds september 1971 is Marretje al huurder bij Staedion. Een gouden jubileum, dat is een felicitatie waard! Nu woont ze in Nootdorp, maar het grootste deel van haar leven bracht Marretje door in Den Haag, vertelt ze aan complexbeheerder Gaby van Alphen, die haar een bos bloemen brengt.

“Ik weet nog precies wanneer we ons eerste huis van Staedion kregen,” zegt de 76-jarige Marretje. “Mijn jongste dochter is op 11 september 1971 geboren, en twee dagen daarna kregen we bericht: we konden in Transvaal op Wesselsstraat 96 gaan wonen. Op dat moment woonden we in een huis van een huisjesmelker waar we met de buren over één trap moesten. Ik was opgegroeid in de Wesselsstraat, en ik vond het fijn dat ik daar terug naar toe kon. Mijn ouders woonden om de hoek, in de Wolmaransstraat, en later kwamen mijn zusjes ook in de Wesselsstraat wonen. Hartstikke leuk, alle familie zo dichtbij.” 

Strenge mevrouw

Ze vertelt een mooi verhaal over een bezoek aan de toenmalige woonconsulent: “Met mijn moeder ging ik naar het kantoortje Goede Woning, de voorloper van Staedion. Daar zat een hele strenge mevrouw. Mijn moeder zei dat ik zwanger was en een groter huis nodig had, en toen zei die vrouw: dan moet ze maar geen kinderen krijgen. Nou zeg, dat geloof je toch niet?” Gelukkig kan mevrouw Post er nu hartelijk om lachen. En ze kreeg het huis. Na 4 jaar verhuisde het gezin Post naar de overkant, naar een huis met twee verdiepingen. “Met 2 meiden was het prettig dat we de slaapkamers boven hadden.” 

Oppassen op de kleinkinderen

Het volgende adres was de Betje Wolffstraat. “Mijn ouders waren verhuisd naar de Bellamystraat, daar vlakbij. In 1986 overleed mijn vader, dat was heel erg, en daarom wilde ik dichter bij mijn moeder in de buurt wonen. In de Betje Wolff hebben we 22 jaar gewoond.” 
Haar oudste dochter was inmiddels in Nootdorp gaan wonen en kort daarna volgde haar jongste dochter. “Ik had 4 kleinkinderen en daar ging ik altijd op passen. Toen ben ik naar in Nootdorp verhuisd. Zodoende heb ik 12 jaar in de Woensdrechthof gewoond. En nu woon ik alweer een jaar hier aan de Laan van Nootdorp. Héérlijk!”

Samen op vakantie

Ze geniet met volle teugen van haar familie zo dicht in de buurt. “We zijn pas met z’n allen op vakantie geweest, naar Turkije. Dat was ontzettend gezellig. Mijn kleinkinderen zijn intussen volwassen, maar ik zie ze nog steeds heel vaak.” 
Over Staedion is ze heel tevreden. “Ik heb geen klagen, het is altijd goed gegaan. Nou ben ik ook niet zo veeleisend hoor, dat hoor ik wel eens anders om me heen. Maar Staedion is een goede verhuurder. Toen ik uit de Betje Wolff wegging, kreeg ik zelfs een bos bloemen omdat ik het huis netjes achter had gelaten. Een mooi gebaar, toch?”
 

50 jaar huurder balkon

Uitgelicht

Illustratie vrouw en man voor gebouw

Meer over Nootdorp

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.