Nootdorp

Nootdorp

Wijk

Illustratie vrouw en man voor gebouw

Op deze pagina vind je informatie over Nootdorp. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

Tussen Den Haag en Zoetermeer ligt Nootdorp. Het dorp maakt deel uit van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Het was een boerendorp dat na de oorlog groeide. Dat kwam mede door de oprichting van woningbouwvereniging WVN in 1939. Die bouwde kort na de oorlog de eerste sociale huurwoningen aan de Prinses Beatrixstraat.

Hierna kwam in de jaren 60 de wijk Plan West, in de jaren 70 Vrouwtjeslant en in de jaren 80 de Wijk achter het Raadhuis. In al deze buurten kwamen behalve koophuizen ook sociale huurwoningen. Het bouwen ging daarna vrolijk door: in de jaren 90 werd Nieuweveen gebouwd. Gevolgd door Hoogeveen-Zuid. Daar staan onder andere appartementen, zoals aan de Lupine.

Voorzieningen zijn er onder meer in winkelcentrum De Parade. Dat staat sinds 2002 op de plek waar vroeger een draf- en renbaan lag. En al is het dorp flink gegroeid, de oude tijd is nog goed te zien. Zo staat er een molen uit 1781 en een kerk uit 1547. En langs de Veenweg staan nog een aantal prachtige oude pandjes. Nootdorp is goed bereikbaar: metrolijn E stopt er, net als de tram en de bus. In het weekend rijdt er een nachtbus. Zo kun je gemakkelijk de drukte van de stad opzoeken, en daarna weer naar de rust terugkeren.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Artikelen over deze wijk