Persbericht

Koopovereenkomst voor bouw 63 huurappartementen in Nootdorp getekend

Gijsbert van Herk en Frank van Kuppeveld voor de bouwlocatie

Op woensdag 15 november ondertekenden Frank van Kuppeveld (wethouder Wonen bij gemeente Pijnacker-Nootdorp) en Gijsbert van Herk (bestuursvoorzitter Staedion) een koopovereenkomst voor de bouw van 63 huurappartementen, waarvan 52 in de sociale huur.

De ondertekening vond plaats bij de oude brandweerkazerne aan de Koningin Julianastraat in Nootdorp. Op deze locatie worden de appartementen met daarnaast het kindcentrum Regenboog gebouwd. Dit gebouw is onderdeel van het project Hart van Nootdorp, dat ook bestaat uit de nieuwbouw van sporthal Jan Janssen en koopappartementen.

Het woongedeelte bestaat uit vijf verdiepingen. Het ontwerp is afgestemd op de omgeving en sluit aan bij de bestaande architectuur en sfeer. De buitenkant wordt gekenmerkt door een metselwerkgevel waarin betonelementen zijn verwerkt.

Koopovereenkomst is belangrijke mijlpaal

Frank van Kuppeveld: ‘’Ik ben ontzettend blij dat we vandaag de koopovereenkomst hebben  ondertekend. Het is een belangrijke mijlpaal in de realisatie van het project Hart van Nootdorp. Samen met onze partner Staedion zetten we een concrete stap om het woningtekort in onze gemeente aan te pakken en zo meer betaalbare woningen voor onze inwoners te realiseren.’’

Het definitief ontwerp van het gebouw wordt verder uitgewerkt naar een technisch ontwerp. Daarna volgt de werkvoorbereiding. Naar verwachting start de bouw in november 2024 en worden de woningen in het tweede kwartaal van 2026 opgeleverd.

Concrete bijdrage aan verminderen woningnood

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “De behoefte aan betaalbare en duurzame huurwoningen is groot. De bouw van deze 63 woningen in Nootdorp is een goede stap in de extra woningen die we willen gaan bouwen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Daarom ben ik blij dat, na een mooi gezamenlijke voorbereiding en uitwerking met de gemeente, we voor Hart van Nootdorp de koopovereenkomst hebben getekend. Dit plan draagt bij aan onze ambitie om een concrete bijdrage te leveren aan het verminderen van de woningnood.”

Uitgelicht

Illustratie vrouw en man voor gebouw

Meer over Nootdorp

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.