Persbericht

Kindcentrum én huurwoningen in Hart van Nootdorp een stap dichterbij

De ondertekenaars van de aanneemovereekomst voor Hart van Nootdorp

Rondom de Koningin Julianastraat in Nootdorp wordt een aantal locaties herontwikkeld tot het Hart van Nootdorp. Op 3 juli is hierin een belangrijke stap gezet met het ondertekenen van de aannemingsovereenkomst door Peter Hennevanger (wethouder onderwijs), Michiel Wijnen (partner Zenzo Maatschappelijk Vastgoed) en Dré Boidin (directeur Onderhoud & Vastgoed van woningcorporatie Staedion). Samen met Lithos bouw & ontwikkeling gaan deze partijen aan de slag met de realisatie van 63 huurwoningen en een integraal kindcentrum.

De realisatie van het kindcentrum maakt het mogelijk dat basisschool de Regenboog en kinderopvang SkippyPepijn samen een volledig programma kunnen aanbieden onder één dak. Samen met 52 sociale huurwoningen en 11 midden huurwoningen vormen zij het toekomstige combinatiegebouw. Dit gebouw komt aan de Koningin Julianastraat, op de locatie van de voormalige brandweerkazerne. De bouw van deze appartementen is een geweldige stap richting de extra woningen die we gezamenlijk in Pijnacker-Nootdorp gaan realiseren. Dit project ondersteunt de ambitie om concreet bij te dragen aan het verminderen van de woningnood.

Zenzo & Lithos

De gemeente en Staedion selecteerden in januari 2024 Zenzo & Lithos. Dit is een combinatie van een ontwikkelaar én bouwer. Zij hebben daarna, samen met onder meer de architect KAW, het definitief ontwerp uitgewerkt naar het technisch ontwerp.

Bouw van start

Voordat de bouw daadwerkelijk begint, worden er buiten nog verschillende voorbereidingen getroffen. Zo wordt de brandweerkazerne gesloopt en wordt de Koningin Julianastraat verlegd. In juli starten deze werkzaamheden. Vervolgens is de start van de bouw gepland in november. Naar verwachting wordt het kindcentrum eind 2025 opgeleverd en volgt de oplevering van de woningen in maart 2026. Staedion gaat de woningen verhuren via Woonnet Haaglanden. Een aantal maanden voor de oplevering worden de woningadvertenties hiervoor geplaatst.

Uitgelicht

Illustratie vrouw en man voor gebouw

Meer over Nootdorp

Wat maakt deze wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees het op deze pagina.